Összetevők
Gesztenye 50%, cukor 47%, összetört kandírozott gesztenye 1,1% (gesztenye 54,6%, cukor, glükózszirup, madagaszkári vanília esszencia), glükózszirup 0,99%, víz 0,9%, madagaszkári vanília esszencia. Eredeti csomagolásában hűtést nem igényel. Felbontás után hűtve tárolandó (<5 C) és 15 napon belül elfogyasztandó.
Kérje az eredetit! Clément Faugier a gesztenyekrém megalkotója, már közel 140 éve!
A világhírű Clément Faugier gesztenyekrém 140 éve változatlan receptúrájával a francia gasztronómia egyik ikonikus terméke. A selymes, édes és gazdag textúrájú krém készítése során a gondosan válogatott gesztenyéket megfőzik, majd meghámozzák és finom pürévé dolgozzák fel. Ezt követően a pürét cukorral, vaníliával és a többi összetevővel ízesítik, majd lassú tűzön főzik, amíg sűrű, krémes állagot, és harmonikus, mély ízvilágot kap. A kész gesztenyekrémet tubusokba töltik, és légmentesen lezárják, így biztosítva a termék hosszú eltarthatóságát és frissességét.
Felhasználása rendkívül sokrétű: kiválóan alkalmas reggelire pirítósra kenve, palacsinták vagy gofrik töltelékeként, valamint sütemények, torták és desszertek alapanyagaként. Ezen kívül joghurtokhoz, fagylaltokhoz vagy akár közvetlenül kanállal fogyasztva is élvezhető, különleges ízélményt nyújtva a gesztenye szerelmeseinek. Minősített kóser termék.
Amennyiben 12 darabot vásárol, eredeti dobozában szállítjuk, ajándéknak is kiváló!
Tekintse meg teljes édes és sós snack választékunkat!
Átlagos tápérték / 100g
Energia 1147kJ / 270kcal, zsír 0,8g (ebből telített 0,2g), szénhidrát 63,6g (ebből cukrok 50,2g), fehérje 1,3g, rostok 1,9g, só <0,01g.
Származási hely: Franciaország
A termék márkája
Clément Faugier: a gesztenyekrém megalkotója, már 140 éve
A Clément Faugier egy francia élelmiszeripari vállalat, amely 1882-ben alakult az Ardèche régióban található Privas városában. Alapítója, Clément Faugier, a helyi gazdaság fellendítése érdekében hozta létre az első ipari méretű marron glacé (kandírozott gesztenye) gyárat. Ezzel támogatta az ardèche-i helyi gazdaságot, amelynek fő tevékenysége – a selyemhernyó-tenyésztés – egy járvány miatt hanyatlott. A gasztronómiai hagyományokat ötvözte az innovációval és a bátorsággal, így ipari méretekben gyártotta a kandírozott gesztenyét, miközben megőrizte a kézműves szakértelem minőségét.