Összetevők
Glukóz-fruktóz szirup 38%, búzaliszt, pálmazsír, cukor, növényi olaj (repce), tejsavópor, szójaliszt, búza keményítő, térfogatnövelőszer (nátrium-karbonátok), emulgeálószer: lecitinek (szója), zsírsavak mono-és digliceridjei, étkezési tengeri só, sovány tejpor, tojás, fűszerek (fahéj), étkezési sav: citromsav. Nyomokban mogyoró- és dióféléket tartalmazhat. Fénytől védve, száraz, hűvös helyen tartandó! Ne tárolja erős szagú termékek közelében!
A holland szirupos ostya, azaz a stroopwafel hagyományos holland édesség, amelyet először a 18. században készítettek Gouda városában, Hollandiában. A stroopwafel szó szerint szirupos ostyát jelent, ami pontosan leírja ezt a finomságot: két vékony, kerek, gofri-szerű ostya közé szirupot töltenek.
Eredetileg a stroopwafelt a pékek maradék tésztából állították elő, amelyeket sziruppal összeragasztottak, hogy ne pazaroljanak semmit. A sziruphoz gyakran fűszereket adtak, például fahéjat, amelyek tovább gazdagították az ízét. Ezek az ostyák gyorsan népszerűvé váltak, és elterjedtek Hollandia más részein is.
A stroopwafel ma már világszerte ismert és szeretett csemege. Gyakran melegen szolgálják fel, hogy a közepén lévő szirup kissé megolvadjon. Hollandiában a stroopwafelt gyakran forró italok, mint a kávé vagy a tea tetejére téve szolgálják fel. A meleg ital gőze segít megolvasztani a szirupot az ostya közepén, így az még finomabbá válik.
Átlagos tápérték / 100g
1931 kJ / 461 kcal, zsírok: 19,6g (ebből telített: 9,2g), szénhidrátok: 67g (ebből cukrok: 36,1g), fehérje: 3,6g, só: 0,57g.
Származási hely: Magyarország
Eredeti Ziegler Ostya Kft.
Az egykori angyalföldi ostyasütő üzem története a század elejére nyúlik vissza, amikor is Ziegler József, a nagypapa, a mai üzem helyén egy családi házban pékséget nyitott. Mikor hamarosan az öt legnagyobb kenyérgyár egyikévé nőtt céget is utolérte az államosítás, fia Ziegler Tibor 1953-ban, megszerezvén iparigazolványát, feleségével együtt ostyasütésbe kezdett.
1953-ban, így alakult meg a magánvállalkozásként működő, Ziegler Ostyasütő üzem a Kodály Köröndön. Kezdetben, csak ostyalapokat sütöttek, később az ízesítéssel is foglalkoztak. "Újra feltalálták" a karlsbadi ostyát, ami töltött ugyan, de nem krémes ostya.
Az 1960-as évekre, a kitűnő minőség komoly vevőkört toborzott, vonzott a cégnek. A relative kis kapacitással működő üzem előtt nem ritkán órákig várokoztak a sorban álló vevők. 1970-ben, Ziegler Tibor betegsége miatt, fia, Ziegler Péter betársult a vállalkozásba, melyet 1979 és 1992 között egyedül, később családja támogatásával működtetett. 1990-ben a család visszavásárolta a romos állapotú kenyérgyárat és 1991-től a ma már felújított állapotú épületben folyt a termelés. A cég egyik fő tevékenysége a Sajtos Tallér termék exportja, mely jelenleg Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Ausztriában és Csehországban népszerűsíti a Ziegler nevet.
A jelenleg 46 fővel működő Ziegler cég számára mindig is hűséges vevőinek megtartása volt a legfontosabb, melyet az is bizonyít, hogy az évtizedek óta működő pesti márkaüzlet ma is minden nap nyitva tart, és 1998- óta új helyen igényes környezetben áll vásárlói rendelkezésére. A Ziegler név a mai napig minőséget szavatol, és ahogy telnek az évek, régi vevők köre kiterjed az új generáció képviselőire is. A nápolyi manapság reneszánszát éli, a kiszélesedett édességválasztékban megtalálta helyét.
2022. augusztus 1-jén a Ziegler csapata beköltözött a 7250 négyzetméteres zöldövezeti telken újonnan épült 1500 négyzetméteres Szentendrei üzembe, ahol kollégáik a legmodernebb környezetben, igényes munkakörülmények között dolgozhatnak.
A cégcsoport tulajdonosai: Ziegler Péter, Ziegler Zoltán és Ziegler Ágnes.