Összetevők
Cukor, növényi zsír (pálma és kókusz változó arányban), búzaliszt, kókuszreszelék (6,9%), tejpor (zsíros), növényi olajok (napraforgó, pálma, repce változó arányban, emulgeálószer: dimetil-polisziloxán), zsírszegény kakaópor (0,6%), térfogatnövelőszer (nátrium-karbonátok), tojáspor, emulgeálószer: lecitinek (szója), aroma (kókusz). Nyomokban földimogyorót és dióféléket tartalmazhat. Fénytől védve, száraz, hűvös helyen tartandó! A tasak visszazárásával a készítmény megőrzi omlósságát.
A kókuszos ostya roppanós, mégis omlós, kellemesen kókuszos ízű csemege.
Átlagos tápérték / 100g
2295 kJ / 550 kcal, zsírok: 33g (ebből telített: 19,8g), szénhidrátok: 58g (ebből cukrok: 40,5g), fehérje: 4g, só: 0,01g.
Származási hely: Magyarország
Eredeti Ziegler Ostya Kft.
Az egykori angyalföldi ostyasütő üzem története a század elejére nyúlik vissza, amikor is Ziegler József, a nagypapa, a mai üzem helyén egy családi házban pékséget nyitott. Mikor hamarosan az öt legnagyobb kenyérgyár egyikévé nőtt céget is utolérte az államosítás, fia Ziegler Tibor 1953-ban, megszerezvén iparigazolványát, feleségével együtt ostyasütésbe kezdett.
1953-ban, így alakult meg a magánvállalkozásként működő, Ziegler Ostyasütő üzem a Kodály Köröndön. Kezdetben, csak ostyalapokat sütöttek, később az ízesítéssel is foglalkoztak. "Újra feltalálták" a karlsbadi ostyát, ami töltött ugyan, de nem krémes ostya.
Az 1960-as évekre, a kitűnő minőség komoly vevőkört toborzott, vonzott a cégnek. A relative kis kapacitással működő üzem előtt nem ritkán órákig várokoztak a sorban álló vevők. 1970-ben, Ziegler Tibor betegsége miatt, fia, Ziegler Péter betársult a vállalkozásba, melyet 1979 és 1992 között egyedül, később családja támogatásával működtetett. 1990-ben a család visszavásárolta a romos állapotú kenyérgyárat és 1991-től a ma már felújított állapotú épületben folyt a termelés. A cég egyik fő tevékenysége a Sajtos Tallér termék exportja, mely jelenleg Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Ausztriában és Csehországban népszerűsíti a Ziegler nevet.
A jelenleg 46 fővel működő Ziegler cég számára mindig is hűséges vevőinek megtartása volt a legfontosabb, melyet az is bizonyít, hogy az évtizedek óta működő pesti márkaüzlet ma is minden nap nyitva tart, és 1998- óta új helyen igényes környezetben áll vásárlói rendelkezésére. A Ziegler név a mai napig minőséget szavatol, és ahogy telnek az évek, régi vevők köre kiterjed az új generáció képviselőire is. A nápolyi manapság reneszánszát éli, a kiszélesedett édességválasztékban megtalálta helyét.
2022. augusztus 1-jén a Ziegler csapata beköltözött a 7250 négyzetméteres zöldövezeti telken újonnan épült 1500 négyzetméteres Szentendrei üzembe, ahol kollégáik a legmodernebb környezetben, igényes munkakörülmények között dolgozhatnak.
A cégcsoport tulajdonosai: Ziegler Péter, Ziegler Zoltán és Ziegler Ágnes.