Összetevők
Cukor, búzaliszt, növényi zsír (pálma és kókusz változó arányban), pisztácia krém (14%) [pisztácia 55%, nádcukor, növényi zsírok (napraforgó), sűrítőanyag: szorbit, emulgeálószer (lecitinek: szója), színezék: E141 (klorofillin)], tejsavópor, zsíros tejpor, növényi olajok [napraforgó, pálma, repce változó arányban, emulgeálószer (Dimetil-polisziloxán)], zsírszegény kakaópor (0,6%), térfogat növelőszer (nátrium-karbonátok), tojáspor, emulgeálószer (lecitinek: szója), aroma (pisztácia). Nyomokban földimogyorót és dióféléket tartalmazhat. Fénytől védve, száraz, hűvös helyen tartandó! A tasak visszazárásával a készítmény megőrzi omlósságát.
A pisztáciás ostya a Ziegler gyár újabb termékei közé tartozik. Roppanós, mégis omlós, kellemesen pisztáciás csemege.
Átlagos tápérték / 100g
2075 kJ / 497 kcal, zsírok: 27,6g (ebből telített: 16,6g), szénhidrátok: 56g (ebből cukrok: 40g), fehérje: 5,5g, só: 0,12g.
Származási hely: Magyarország
A termék márkája
Eredeti Ziegler Ostya Kft.
Az egykori angyalföldi ostyasütő üzem története a század elejére nyúlik vissza, amikor is Ziegler József, a nagypapa, a mai üzem helyén egy családi házban pékséget nyitott. Mikor hamarosan az öt legnagyobb kenyérgyár egyikévé nőtt céget is utolérte az államosítás, fia Ziegler Tibor 1953-ban, megszerezvén iparigazolványát, feleségével együtt ostyasütésbe kezdett.
1953-ban, így alakult meg a magánvállalkozásként működő, Ziegler Ostyasütő üzem a Kodály Köröndön. Kezdetben, csak ostyalapokat sütöttek, később az ízesítéssel is foglalkoztak. "Újra feltalálták" a karlsbadi ostyát, ami töltött ugyan, de nem krémes ostya.
Az 1960-as évekre, a kitűnő minőség komoly vevőkört toborzott, vonzott a cégnek. A relative kis kapacitással működő üzem előtt nem ritkán órákig várokoztak a sorban álló vevők. 1970-ben, Ziegler Tibor betegsége miatt, fia, Ziegler Péter betársult a vállalkozásba, melyet 1979 és 1992 között egyedül, később családja támogatásával működtetett. 1990-ben a család visszavásárolta a romos állapotú kenyérgyárat és 1991-től a ma már felújított állapotú épületben folyt a termelés. A cég egyik fő tevékenysége a Sajtos Tallér termék exportja, mely jelenleg Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Ausztriában és Csehországban népszerűsíti a Ziegler nevet.
A jelenleg 46 fővel működő Ziegler cég számára mindig is hűséges vevőinek megtartása volt a legfontosabb, melyet az is bizonyít, hogy az évtizedek óta működő pesti márkaüzlet ma is minden nap nyitva tart, és 1998- óta új helyen igényes környezetben áll vásárlói rendelkezésére. A Ziegler név a mai napig minőséget szavatol, és ahogy telnek az évek, régi vevők köre kiterjed az új generáció képviselőire is. A nápolyi manapság reneszánszát éli, a kiszélesedett édességválasztékban megtalálta helyét.
2022. augusztus 1-jén a Ziegler csapata beköltözött a 7250 négyzetméteres zöldövezeti telken újonnan épült 1500 négyzetméteres Szentendrei üzembe, ahol kollégáik a legmodernebb környezetben, igényes munkakörülmények között dolgozhatnak.
A cégcsoport tulajdonosai: Ziegler Péter, Ziegler Zoltán és Ziegler Ágnes.