Az egészséges táplálkozásban élenjáró mediterrán konyha szívében az olívaolaj és a különböző fűszerek állnak, melyek gazdag aromájukkal emelik ki az ételek ízét. Fontosak a friss, természetes alapanyagok, beleértve a zöldségeket és halakat is, és kiemelkedő szerepe van az olívaolajnak a hagyományos zsiradékok helyett.
Az ajándékcsomag tartalma:
RODOSZI GÖRÖG TZATZIKI FŰSZERKEVERÉK - 23g
Összetevők: fokhagyma, bors, kapor, só. Használati javaslat: 200 g görög joghurthoz adjunk hozzá reszelt friss uborkát, 1 evőkanál extraszűz olívaolajat, kevés ecetet és 1-2 teáskanálnyi keveréket. Mustármagot is feldolgozó üzemben készült.
RODOSZI GÖRÖG SALÁTA FŰSZERKEVERÉK - 8g
Összetevők: só, oregánó, menta, bazsalikom. Használati javaslat: ízlés szerint szórjuk a saláta tetejére. Mustármagot is feldolgozó üzemben készült.
RODOSZI GÖRÖG SOUVLAKI (NYÁRSONSÜLT) FŰSZERKEVERÉK - 15g
Összetevők: Só, bors, paprika, oregánó, pepperoni, tört chili, kömény, kakukkfű. Használati javaslat: főzés előtt és/vagy közben pácoljuk extraszűz olívaolajjal, majd ízlés szerint szórjuk meg vele az ételt. Mustármagot is feldolgozó üzemben készült.
RODOSZI GÖRÖG SÜLT CSIRKE FŰSZERKEVERÉK - 15g
Összetevők: só, mustár, fokhagyma, curry, oregánó, pepperoni, tört chili, bazsalikom, kömény, kurkuma. Használati javaslat: főzés előtt és/vagy közben pácoljuk extraszűz olívaolajjal, majd ízlés szerint szórjuk meg vele az ételt. Mustármagot is feldolgozó üzemben készült.
EXTRASZŰZ OLÍVAOLAJ - 100ml
Összetevők: olívaolaj 100%. Átlagos tápérték/100g: 3462 kJ / 827 kcal, zsírok: 92g (ebből telített: 13g, telítetlen: 73g, többszörösen telítetlen: 6g), szénhidrátok: 0g (ebből cukrok 0g), fehérje: 0g, só: 0g.
Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó.
Származási hely: Görögország. Forgalmazza: a Pászka Centrum.
RODIAN (LEVENTI GIANNA A&K OE)
A Rodian márka a görögországi Rodosz szigetén állít elő fűszereket és olívaolajokat, amelyek az odalátogató turisták körében is nagyon népszerűek, és a Pászka Centrum jóvoltából Magyarországon is kaphatóak.
Számos különleges fűszer és gyógynövény terem Rodosz szigetén a mediterrán éghajlatnak köszönhetően, amelyek jelentősen hozzájárulnak a helyi konyha ízvilágához és egyediségéhez. A fűszernövények mellett a rodoszi konyha gyakran használ helyi citromot, fokhagymát és olívaolajat is, amelyek tovább gazdagítják az étkek ízét.
A rodoszi olívaolaj gazdag, mély ízű, amelyet a Rodosz szigetén termő olajfák egyedi terroir-ja ad. A friss, érett olívabogyók préselésével készül, aminek eredményeképpen egy kiegyensúlyozott, kissé fűszeres és enyhén gyümölcsös ízvilágú olaj születik. Az olaj színe aranyló zöld, ami a friss olívabogyók minőségét tükrözi. Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszer egészségére. Az antioxidánsokban gazdag rodoszi olívaolaj nemcsak ízletes, hanem tápláló is, hozzájárulva az egészséges étrendhez. Ennek az olajnak a használata a mediterrán konyhában elengedhetetlen, tökéletes salátákhoz, grillezett ételekhez vagy akár csak friss kenyérrel tálalva.