Összetevők: fokhagyma, bors, oregánó, só. Mustármagot is feldolgozó üzemben készült. Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó.
Fokhagymás pirítós fűszerkeverékünk a fokhagyma, a frissen őrölt bors, az oregánó és a só ízletes kombinációját tartalmazza, ami garantálja a pirítósok gazdag és intenzív ízét. A fokhagyma jellegzetes aromája és az oregánó mediterrán jegyei tökéletes harmóniában vannak a bors pikánsságával és a só kiegyensúlyozó hatásával.
Felhasználási javaslat: A fokhagymás pirítós elkészítéséhez kenje meg a kenyeret extraszűz olívaolajjal, majd szórjon rá ízlés szerint a fokhagymás pirítós fűszerkeverékből. Ezután süssük készre a kenyeret, lehetőség szerint grillezőben vagy sütőben, hogy a fűszerek ízei teljesen átjárják és ropogóssá varázsolják a kenyeret. Ez a módszer tökéletesen kiemeli a fokhagyma, a bors, az oregánó és a só ízét, így garantálva a pirítós gazdag és intenzív ízélményét.
Származási hely: Görögország. Forgalmazza: a Pászka Centrum.
RODIAN (LEVENTI GIANNA A&K OE)
A Rodian márka a görögországi Rodosz szigetén állít elő fűszereket és olívaolajokat, amelyek az odalátogató turisták körében is nagyon népszerűek, és a Pászka Centrum jóvoltából Magyarországon is kaphatóak.
Számos különleges fűszer és gyógynövény terem Rodosz szigetén a mediterrán éghajlatnak köszönhetően, amelyek jelentősen hozzájárulnak a helyi konyha ízvilágához és egyediségéhez. A fűszernövények mellett a rodoszi konyha gyakran használ helyi citromot, fokhagymát és olívaolajat is, amelyek tovább gazdagítják az étkek ízét.
A rodoszi olívaolaj gazdag, mély ízű, amelyet a Rodosz szigetén termő olajfák egyedi terroir-ja ad. A friss, érett olívabogyók préselésével készül, aminek eredményeképpen egy kiegyensúlyozott, kissé fűszeres és enyhén gyümölcsös ízvilágú olaj születik. Az olaj színe aranyló zöld, ami a friss olívabogyók minőségét tükrözi. Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszer egészségére. Az antioxidánsokban gazdag rodoszi olívaolaj nemcsak ízletes, hanem tápláló is, hozzájárulva az egészséges étrendhez. Ennek az olajnak a használata a mediterrán konyhában elengedhetetlen, tökéletes salátákhoz, grillezett ételekhez vagy akár csak friss kenyérrel tálalva.