Összetevők:
Zabpehely (46%), margarin [növényi olajok (pálma, repce, kókusz, részben hidrogénezett pálmaolaj – változó arányban), víz, emulgeálószerek (zsírsavak mono- és digliceridjei, lecitinek), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma, színezék (karotinok)], invertcukor-szirup, demerara cukor, kakaós csoki csepp (6,3%) [cukor, kakaómassza, kakaóvaj, dextróz, emulgeálószerek (napraforgólecitin, poliglicerin-poliricinoleát)], zabliszt (3,6%), jódozott só (étkezési só, kálium-jodát), aromák. A termék nyomokban tejet, pisztáciát és egyéb dióféléket tartalmazhat. Száraz, hűvös helyen tárolandó!
A zab kiváló rostforrás, különösen gazdag béta-glükánban, amely egy oldható rost, ami segít csökkenteni a koleszterinszintet és javítja az emésztést. A zabszeletek, mint a kakaós zabszelet, tartalmazzák a zabpehely előnyös tulajdonságait, miközben más ízletes és tápláló összetevőket is kínálnak. A demerara cukor, amely természetes nádcukor, nagy, aranyszínű kristályokból áll, enyhe karamellás ízzel. Ez a cukorfajta minimális feldolgozáson esik át, így megőrzi természetes melasztartalmának egy részét, ami egyedi ízt és színt kölcsönöz neki.
Átlagos tápérték / 100g:
Energia: 1881 kJ / 450 kcal, zsír: 23g (ebből telített zsírsavak: 8g), szénhidrát: 54g (ebből cukor: 24g), fehérje: 5,8g, só: 0,50g.
Származási hely: Magyarország
Eredeti Ziegler Ostya Kft.
Az egykori angyalföldi ostyasütő üzem története a század elejére nyúlik vissza, amikor is Ziegler József, a nagypapa, a mai üzem helyén egy családi házban pékséget nyitott. Mikor hamarosan az öt legnagyobb kenyérgyár egyikévé nőtt céget is utolérte az államosítás, fia Ziegler Tibor 1953-ban, megszerezvén iparigazolványát, feleségével együtt ostyasütésbe kezdett.
1953-ban, így alakult meg a magánvállalkozásként működő, Ziegler Ostyasütő üzem a Kodály Köröndön. Kezdetben, csak ostyalapokat sütöttek, később az ízesítéssel is foglalkoztak. "Újra feltalálták" a karlsbadi ostyát, ami töltött ugyan, de nem krémes ostya.
Az 1960-as évekre, a kitűnő minőség komoly vevőkört toborzott, vonzott a cégnek. A relative kis kapacitással működő üzem előtt nem ritkán órákig várokoztak a sorban álló vevők. 1970-ben, Ziegler Tibor betegsége miatt, fia, Ziegler Péter betársult a vállalkozásba, melyet 1979 és 1992 között egyedül, később családja támogatásával működtetett. 1990-ben a család visszavásárolta a romos állapotú kenyérgyárat és 1991-től a ma már felújított állapotú épületben folyt a termelés. A cég egyik fő tevékenysége a Sajtos Tallér termék exportja, mely jelenleg Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Ausztriában és Csehországban népszerűsíti a Ziegler nevet.
A jelenleg 46 fővel működő Ziegler cég számára mindig is hűséges vevőinek megtartása volt a legfontosabb, melyet az is bizonyít, hogy az évtizedek óta működő pesti márkaüzlet ma is minden nap nyitva tart, és 1998- óta új helyen igényes környezetben áll vásárlói rendelkezésére. A Ziegler név a mai napig minőséget szavatol, és ahogy telnek az évek, régi vevők köre kiterjed az új generáció képviselőire is. A nápolyi manapság reneszánszát éli, a kiszélesedett édességválasztékban megtalálta helyét.
2022. augusztus 1-jén a Ziegler csapata beköltözött a 7250 négyzetméteres zöldövezeti telken újonnan épült 1500 négyzetméteres Szentendrei üzembe, ahol kollégáik a legmodernebb környezetben, igényes munkakörülmények között dolgozhatnak.
A cégcsoport tulajdonosai: Ziegler Péter, Ziegler Zoltán és Ziegler Ágnes.