A szardíniaválogatásban ötféle módon elkészített hal található, a bretagne-i la belle iloise legnépszerűbb receptjei közül válogatva.
A díszdobozos összeállítás nagyszerű ajádék, gyűjtőknek is kedvence! A doboz mérete: 12,6 x 12,6 x 8cm.
A szardíniáról
Az Atlanti-óceáni szardínia egy kisméretű, olajos hal, amelyet széles körben fogyasztanak Európában és azon túl is. Gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát és segíthetnek a gyulladás csökkentésében. A szardínia továbbá kiváló fehérjeforrás, amely segít az izmok építésében és fenntartásában. Emellett magas a kalcium-, vas- és B-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az egészséges csontok, a jó vérképzés és az energiaszint fenntartásához. Fogyasztása így nemcsak finom, hanem tápláló és egészséges választás is.
1. Szent György szardínia extraszűz olívaolajban, 115g
Összetevők
Szardínia, extraszűz olívaolaj (18,8%), só.
A recept
Egyszerűen, gyümölcsös extraszűz olívaolajjal készítve, a Szent György recept tökéletesen tükrözi a la belle-iloise kézműves szaktudását. A Quiberonhoz lehető legközelebb, érett korukban és szezonjukban fogott halakat 24 órán belül, kézzel dolgozzák fel, majd helyezik el a konzervdobozokban a sütés után, mielőtt olívaolajjal leöntik, hogy gazdagítsák és kiemeljék a hal ízét.
Átlagos tápérték / 100g
Energia 1039kJ / 250kcal, zsír 17g (ebből telített 3,4g), szénhidrát <0,5g (ebből cukrok <0,5g), fehérje 23g, só 1g.
2. Szardínia mogyoró- és olívaolajban, Pitomaïl szósszal (paprika, paradicsom, fokhagyma), 115g
Összetevők
Szardínia (70%), földimogyoró-olaj (13%), paradicsompüré (6%), extraszűz olívaolaj, víz, fokhagyma (1,3%), só, szeszecet, fűszernövények, enyhén csípős chilipaprika (0,08%), fűszerek.
A recept
A Pitomaïl recept az enyhén csípős chilivel fűszerezett paradicsom és fokhagyma pikáns kombinációját kínálja, mely lágy, mégis karakteres ízvilágot teremt, jellemzően provence-i jegyekkel. A karakteres paprika és édes paradicsom izgalmas harmóniája mellett a földimogyoró-olaj és az extraszűz olívaolaj gazdag alapot nyújt, emelve a friss, aromás összhatást. A Quiberonhoz lehető legközelebb, érett korukban és szezonjukban fogott halakat 24 órán belül, kézzel dolgozzák fel, majd helyezik el a konzervdobozokban a sütés után, mielőtt az ízletes Pitomaïl szósszal befedik.
Átlagos tápérték / 100g
Energia 1409kJ / 340kcal, zsír 30g (ebből telített 5,3g), szénhidrát 0,7g (ebből cukrok 0,7g), fehérje 17g, só 0,6g.
3. Szardínia extraszűz olívaolajban, citromillatú kaukukkfűvel, citrommal és timut borssal
Összetevők
Szardínia, extraszűz olívaolaj (20%), víz, citromlé, citromillatú kakukkfű (0,5%), timut bors (0,4%), fűszerek, só, sűrítőanyag: guárliszt.
A recept
Ez a recept a frissességet és az aromát helyezi előtérbe. A citromos kakukkfű és timut bors citrusos jegyei jól egészítik ki a hal ízét, miközben az extraszűz olívaolaj lágy textúrát biztosít. A citromlé frissítő hatása tökéletesen illik az ételhez, a fűszerek pedig finoman teszik teljessé a kompozíciót. Az összhatás üde és kiegyensúlyozott, így ideális választás mindennapi fogyasztásra vagy különleges alkalmakra. A Quiberonhoz lehető legközelebb, érett korukban és szezonjukban fogott halakat 24 órán belül, kézzel dolgozzák fel, majd helyezik el a konzervdobozokban a sütés után, mielőtt az ízletes szósszal befedik.
Átlagos tápérték / 100g
Energia 1435kJ / 347kcal, zsír 31g (ebből telített 5,7g), szénhidrát <0,2g (ebből cukrok <0,2g), fehérje 17g, só 0,68g.
4. Szardínia extraszűz olívaolajban, chilivel és egy kis citrommal, 115g
Szardínia, extraszűz olívaolaj (15,7%), citrom (3,65%), víz, zöld és piros chilipaprika (3,5%), szeszecet, só, fűszerek, burgonyakeményítő.
A recept
Ez a recept izgalmas kombinációja a friss citrusos és enyhén csípős ízeknek. A zöld és piros chilipaprikák finom, fűszeres csípősséget kölcsönöznek az ételnek, amit a citrom frissítő savassága és az extraszűz olívaolaj lágy textúrája egyensúlyoz. Az eredmény egy üde, enyhén pikáns fogás, amely harmonikusan ötvözi a természetes ízeket a fűszeres jegyekkel. Az illatban a friss citrom és a paprika dominál, miközben a szardínia zamata is kiemelkedik. A Quiberonhoz lehető legközelebb, érett korukban és szezonjukban fogott halakat 24 órán belül, kézzel dolgozzák fel, majd helyezik el a konzervdobozokban a sütés után, mielőtt az ízletes szósszal befedik.
Átlagos tápérték / 100g
Energia 1312kJ / 317kcal, zsír 26,7g (ebből telített 5,49g), szénhidrát 0,4g (ebből cukrok 0,4g), fehérje 16,3g, só 0,5g.
5. Szardínia extraszűz olívaolajban, citrommal, 115g
Összetevők
Szardínia, extraszűz olívaolaj (18,5%), citrom (7,3%), só.
A recept
Élvezze a napfényes ízek sokaságát ebben a receptben, amely extraszűz olívaolajat és friss, vitamindús citromszeleteket tartalmaz! A Quiberonhoz lehető legközelebb, érett korukban és szezonjukban fogott halakat 24 órán belül, kézzel dolgozzák fel, majd helyezik el a konzervdobozokban a sütés után, mielőtt olívaolajjal leöntik, és citromszeletekkel fedik, hogy gazdagítsák és kiemeljék a hal ízét.
Átlagos tápérték / 100g
Energia 895kJ / 215kcal, zsír 14g (ebből telített 3,1g), szénhidrát <0,5g (ebből cukrok <0,5g), fehérje 22g, só 0,85g.
Tippek, használati javaslatok
Az Atlanti-óceáni szardínia íze jellegzetesen gazdag és kissé édeskés, amelyet az olajos textúra tesz teljessé. Enyhén sós ízvilága miatt kiválóan harmonizál különféle fűszerekkel és öntetekkel. A szardínia húsa lágy, könnyen széthulló, így változatosan elkészíthető akár pástétomnak, tölteléknek vagy salátába keverve is.
Az olívaolajban eltett szardínia évről-évre egyre finomabb lesz, mint egy jó bor. Ha hosszabb ideig tároljuk, érdemes a dobozt időnként megfordítani, hogy az olívaolaj egyenletesen járja be a hal minden részét.
Tekintse meg teljes tengeri hal választékunkat!
Származási hely
Franciaország
la belle-iloise
A Georges Hilliet által alapított 'la belle-iloise' családi halfeldolgozó üzem 1932 óta kínál kivételes ízű halkonzerveket a bretagne-i Quiberonból. Generációról generációra öröklődő, mégis innovatív mesterségbeli tudással elkészített halételeikhez a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel.
A cég nevét legnépszerűbb termékük, a quiberoni kikötővel szemben található Belle-Ile szigetről elnevezett mogyoróolajos szardínia márkaneve ihlette.
2022-ben, az üzem alapításának 90. évfordulójára a belle-iloise megnyitotta 90. saját szaküzletét Franciaországban, és ízletes termékeik számos helyen kaphatóak világszerte is.