Összetevők
Fehér tonhal (72%), extraszűz olívaolaj (19%), víz, fokhagyma (3,2%), fűszernövények, bors, sűrítőanyag: guárliszt.
Tippek, használati javaslatok
Egy doboz gyorsan és egyszerűen elkészíthető természetes tonhal kiváló alapanyag, amely végtelen lehetőséget kínál az egyszerű mindennapi ételekhez. Salátákhoz, tésztákhoz vagy quiche-ekhez: mindenféle receptben felhasználható, beleértve a meleg és hideg ételeket, előételeket, főételeket és harapnivalókat. Próbálja ki a fokhagymás tonhalat egy félbevágott bagettbe töltve petrezselyemmel!
A tonhalról
A tonhal, különösen a fehér, azaz az albacore tonhal, kiváló táplálékforrás, mivel gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre. Ezek a zsírsavak segítenek csökkenteni a vérnyomást és az érelmeszesedés kockázatát. Emellett magas a fehérjetartalma, ami elősegíti az izomtömeg fenntartását és növeli az éhségérzetet csökkentő hormonok szintjét, ezáltal támogatva a fogyókúrát. A tonhalban található szelén szelenofehérjék és enzimek összetevője, amelyek antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, támogatják az immunrendszert és segítenek a sejtkárosodás megelőzésében.
Átlagos tápérték / 100g
Energia 1016kJ / 244kcal, zsír 17g (ebből telített 3,4g), szénhidrát 0,6g (ebből cukrok <0,5g), fehérje 23g, só 0,38g.
Származási hely: Franciaország
la belle-iloise
A Georges Hilliet által alapított 'la belle-iloise' családi halfeldolgozó üzem 1932 óta kínál kivételes ízű halkonzerveket a bretagne-i Quiberonból. Generációról generációra öröklődő, mégis innovatív mesterségbeli tudással elkészített halételeikhez a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel.
A cég nevét legnépszerűbb termékük, a quiberoni kikötővel szemben található Belle-Ile szigetről elnevezett mogyoróolajos szardínia márkaneve ihlette.
2022-ben, az üzem alapításának 90. évfordulójára a belle-iloise megnyitotta 90. saját szaküzletét Franciaországban, és ízletes termékeik számos helyen kaphatóak világszerte is.