Szardínia mogyoró- és olívaolajban, Pitomaïl szósszal (paprika, paradicsom, fokhagyma), la belle-iloise, 115g
Összetevők
Szardínia (70%), földimogyoró-olaj (13%), paradicsompüré (6%), extraszűz olívaolaj, víz, fokhagyma (1,3%), só, szeszecet, fűszernövények, enyhén csípős chilipaprika (0,08%), fűszerek.
A Pitomaïl szardínia recept az enyhén csípős chilivel fűszerezett paradicsom és fokhagyma pikáns kombinációját kínálja
Lágy, mégis karakteres ízvilágot teremt, jellemzően provence-i jegyekkel. A karakteres paprika és édes paradicsom izgalmas harmóniája mellett a földimogyoró-olaj és az extraszűz olívaolaj gazdag alapot nyújt, emelve a friss, aromás összhatást. Húsa lágy, könnyen széthulló, így változatosan elkészíthető akár pástétomnak, tölteléknek vagy salátába keverve is. A Quiberonhoz lehető legközelebb, érett korukban és szezonjukban fogott halakat 24 órán belül, kézzel dolgozzák fel, majd helyezik el a konzervdobozokban a sütés után, mielőtt az ízletes Pitomaïl szósszal befedik.
Az Atlanti-óceáni szardínia kisméretű, olajos hal, amelyet széles körben fogyasztanak Európában és azon túl is. Íze jellegzetesen gazdag és kissé édeskés, amelyet az olajos textúra tesz teljessé. Enyhén sós ízvilága miatt kiválóan harmonizál különféle fűszerekkel és öntetekkel. Gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát és segíthetnek a gyulladás csökkentésében. A szardínia továbbá kiváló fehérjeforrás, amely segít az izmok építésében és fenntartásában. Emellett magas a kalcium-, vas- és B-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az egészséges csontok, a jó vérképzés és az energiaszint fenntartásához. Fogyasztása így nemcsak finom, hanem tápláló és egészséges választás is.
Tekintse meg teljes tengeri hal választékunkat!
Átlagos tápérték / 100g
Energia 1409kJ / 340kcal, zsír 30g (ebből telített 5,3g), szénhidrát 0,7g (ebből cukrok 0,7g), fehérje 17g, só 0,6g.
Származási hely: Franciaország
la belle-iloise
A Georges Hilliet által alapított 'la belle-iloise' családi halfeldolgozó üzem 1932 óta kínál kivételes ízű halkonzerveket a bretagne-i Quiberonból. Generációról generációra öröklődő, mégis innovatív mesterségbeli tudással elkészített halételeikhez a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel.
A cég nevét legnépszerűbb termékük, a quiberoni kikötővel szemben található Belle-Ile szigetről elnevezett mogyoróolajos szardínia márkaneve ihlette.
2022-ben, az üzem alapításának 90. évfordulójára a belle-iloise megnyitotta 90. saját szaküzletét Franciaországban, és ízletes termékeik számos helyen kaphatóak világszerte is.