Összetevők
Szardíniafilé (53%), extraszűz olívaolaj, vaj (tej), paradicsompüré, whisky (2%), víz, citromlé, fűszerek, só.
Tippek, használati javaslatok
Az Atlanti-óceáni szardínia íze jellegzetesen gazdag és kissé édeskés, amelyet az olajos textúra tesz teljessé. Enyhén sós ízvilága miatt kiválóan harmonizál különféle fűszerekkel és öntetekkel. A whiskys szardíniakrémet pirítóssal ajánlott fogyasztani.
A szardíniáról
Az Atlanti-óceáni szardínia egy kisméretű, olajos hal, amelyet széles körben fogyasztanak Európában és azon túl is. Gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek jótékony hatással vannak a szív- és érrendszerre, csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát és segíthetnek a gyulladás csökkentésében. A szardínia továbbá kiváló fehérjeforrás, amely segít az izmok építésében és fenntartásában. Emellett magas a kalcium-, vas- és B-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az egészséges csontok, a jó vérképzés és az energiaszint fenntartásához. Az Atlanti-óceáni szardínia fogyasztása így nemcsak finom, hanem tápláló és egészséges választás is.
Átlagos tápérték / 100g
Energia 1795kJ / 435kcal, zsír 41g (ebből telített 12g), szénhidrát 1g (ebből cukrok 0,6g), fehérje 13g, só 0,99g.
Származási hely: Franciaország
la belle-iloise
A Georges Hilliet által alapított 'la belle-iloise' családi halfeldolgozó üzem 1932 óta kínál kivételes ízű halkonzerveket a bretagne-i Quiberonból. Generációról generációra öröklődő, mégis innovatív mesterségbeli tudással elkészített halételeikhez a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel.
A cég nevét legnépszerűbb termékük, a quiberoni kikötővel szemben található Belle-Ile szigetről elnevezett mogyoróolajos szardínia márkaneve ihlette.
2022-ben, az üzem alapításának 90. évfordulójára a belle-iloise megnyitotta 90. saját szaküzletét Franciaországban, és ízletes termékeik számos helyen kaphatóak világszerte is.