Összetevők
Sárgabarackmag 100%. Tartósítószert nem tartalmaz! Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.
Az Imre Család által készített kistermelői barackmag a természet esszenciáját hozza el az Ön asztalára.
Kézzel válogatott és kíméletesen feldolgozott magok, amelyek megőrzik természetes zamatukat és roppanós állagukat. Édeskés, enyhén mandulás ízviláguk önmagukban is élvezetes, de süteményekhez, müzlikhez vagy salátákhoz is kitűnően illenek.
A barackmag hosszú ideje ismert és kedvelt alapanyag, amely számos gasztronómiai felhasználási lehetőséget kínál. A gondos termelői munka és a természetesség iránti elkötelezettség garantálja a kiváló minőséget minden egyes szemben.
A barackmag készítése során először a sárgabarack húsát eltávolítják, majd a megmaradt magokat összegyűjtik. A kemény külső héjat mechanikus módszerekkel feltörik, hogy hozzáférjenek a belső maghoz. Ezután a magokat alaposan megtisztítják, eltávolítva a maradék héjdarabokat és egyéb szennyeződéseket. A tiszta magokat természetes módon hagyják száradni, hogy megőrizzék az ízüket és növeljék eltarthatóságukat. Végül válogatják őket, majd csomagolják, hogy a fogyasztókhoz a legjobb minőségben jussanak el.
Az Imre Család lekvárjaival egész évben élvezhetjük a nyár ízeit, és egy csepp napfényt vihetünk a mindennapokba.
Átlagos tápérték / 100g
Nincs megadva (kistermelői forrásból)
Származási hely: Magyarország
A termék márkája
Imre családi gazdaság
Imre Zsolt, alapító:
Kisgyerekkoromban szüleim szentendrei kertjében 1 kajszibarackfa állt. Volt olyan év, amikor csak néhány szem termett a fán, ami nem volt osztható a család létszámával, így az igazságos elosztás érdekében egyes szemek negyedelésére volt szükség. Talán innen eredeztethető a barack szeretete.
19 éves koromban átvettem szüleim által néhány évvel korábban telepített 140 barackfa művelését, majd ahogy rákaptam az “ízére” tovább bővült a terület. Mára 8 ha-on termesztek elsősorban barackot és más gyümölcsöket lakóhelyemen Pomázon, valamint Kosdon.
Nem csak a művelésem alatt álló terület gyarapodott azonban ilyen ütemben, feleségemmel, Nórával időközben 6 fiúgyermekünk született, akik közül a nagyobbak a nyári munkában már aktívan szerepet vállalnak.
5 évvel ezelőttig táj- és kertépítész végzettségemmel kertészeti műszaki ellenőrként dolgoztam, munkahelyem megszűnésével azonban a korábbi mellékes munkám vált főállássá. Bár lekvárkészítéssel már régóta foglalkozunk, eleinte elsősorban családunknak, barátainknak főztünk. Az igényeket látva 4 éve már kistermelői minőségben nagyobb tételben és választékban szolgáljuk ki nem csak barátainkat. Úgy látjuk, hogy az igény az egészséges élelmiszerre, így a tartósítószermentes vagy akár cukormentes lekvárokra egyre növekszik.