Összetevők
Birsalma 100%. Tartósítószert nem tartalmaz! Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy héten belül fogyasztandó.
A kistermelői birsalmalekvár az egyszerűség és a természetesség zászlóshajójaként készül. 100%-ban birsből áll, ami azt jelenti, hogy nincs hozzáadott cukor, tartósítószer vagy egyéb adalékanyag. Kistermelőnk gondosan válogatja a legérettebb és legízletesebb birsalmákat, amelyekből aztán kíméletes módszerrel készíti a lekvárt, megőrizve azok természetes édességét és aromáját. A végeredmény egy sűrű, intenzív ízű lekvár, melyben a birsalma minden karakterisztikus jegye kiteljesedik. A 100% gyümölcstartalom garantálja, hogy a lekvár nem csak finom, de rendkívül egészséges is, hiszen megőrzi a birsalma minden tápanyagát és előnyös tulajdonságát. Egy igazi kézműves csemege, ami a reggeli asztalon vagy süteményekben egyaránt helyet kaphat.
A birsalma előnyös tulajdonságai:
Antioxidánsok: A birsalma magas antioxidáns-tartalmú, ami segít a szabad gyökök káros hatásainak semlegesítésében és védi a sejteket.
Rost: A birsalma rostban gazdag, ami hozzájárul az emésztési folyamatok normál működéséhez, segít a bélmozgásban és elősegíti a teltségérzetet.
Vitaminok és ásványi anyagok: Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, de tartalmaz B-vitaminokat, káliumot, rézt és mangánt is.
Gyulladáscsökkentő hatás: A benne található vegyületeknek köszönhetően gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
Erősíti az immunrendszert: A magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően támogatja az immunrendszer működését és segít a betegségekkel szembeni védekezésben.
Szív- és érrendszeri előnyök: A birsalma antioxidánsokban és rostban gazdag összetétele kedvező hatással van a szív- és érrendszerre.
Emésztési előnyök: A benne lévő rostok segítenek az emésztési problémák, mint például a székrekedés kezelésében.
Átlagos tápérték / 100g
Nincs megadva (kistermelői forrásból)
Származási hely: Magyarország
Imre családi gazdaság
Imre Zsolt, alapító:
Kisgyerekkoromban szüleim szentendrei kertjében 1 kajszibarackfa állt. Volt olyan év, amikor csak néhány szem termett a fán, ami nem volt osztható a család létszámával, így az igazságos elosztás érdekében egyes szemek negyedelésére volt szükség. Talán innen eredeztethető a barack szeretete.
19 éves koromban átvettem szüleim által néhány évvel korábban telepített 140 barackfa művelését, majd ahogy rákaptam az “ízére” tovább bővült a terület. Mára 8 ha-on termesztek elsősorban barackot és más gyümölcsöket lakóhelyemen Pomázon, valamint Kosdon.
Nem csak a művelésem alatt álló terület gyarapodott azonban ilyen ütemben, feleségemmel, Nórával időközben 6 fiúgyermekünk született, akik közül a nagyobbak a nyári munkában már aktívan szerepet vállalnak.
5 évvel ezelőttig táj- és kertépítész végzettségemmel kertészeti műszaki ellenőrként dolgoztam, munkahelyem megszűnésével azonban a korábbi mellékes munkám vált főállássá. Bár lekvárkészítéssel már régóta foglalkozunk, eleinte elsősorban családunknak, barátainknak főztünk. Az igényeket látva 4 éve már kistermelői minőségben nagyobb tételben és választékban szolgáljuk ki nem csak barátainkat. Úgy látjuk, hogy az igény az egészséges élelmiszerre, így a tartósítószermentes vagy akár cukormentes lekvárokra egyre növekszik.