Összetevők
Feketeribizli 99%, gyümölcspektin. Tartósítószert nem tartalmaz! Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy héten belül fogyasztandó.
A kistermelői feketeribizli-lekvár aromás, mély színű, és ízgazdag finomság. A feketeribizli a bogyós gyümölcsök között is kiemelkedik magas C-vitamiban, antioxidánokban és rostban gazdag összetételével. A lekvárkészítés során a bogyók lassú tűzön párolódnak, hogy megőrizzék természetes ízüket és tápanyag-tartalmukat. A kész lekvár nem csak finom, de egészséges is, kiválóan illik pirítósra, joghurtba, süteményekbe vagy akár fagylalt mellé. A feketeribizli-lekvár intenzív, kissé fanyar íze miatt sokan kedvelik, mivel ez a jellegzetes ízprofil különleges karaktert kölcsönöz az ételeknek. A kézműves készítés garantálja, hogy a lekvárban a feketeribizli minden előnye érvényesüljön.
Átlagos tápérték / 100g
Nincs megadva (kistermelői forrásból)
Származási hely: Magyarország
Imre családi gazdaság
Imre Zsolt, alapító:
Kisgyerekkoromban szüleim szentendrei kertjében 1 kajszibarackfa állt. Volt olyan év, amikor csak néhány szem termett a fán, ami nem volt osztható a család létszámával, így az igazságos elosztás érdekében egyes szemek negyedelésére volt szükség. Talán innen eredeztethető a barack szeretete.
19 éves koromban átvettem szüleim által néhány évvel korábban telepített 140 barackfa művelését, majd ahogy rákaptam az “ízére” tovább bővült a terület. Mára 8 ha-on termesztek elsősorban barackot és más gyümölcsöket lakóhelyemen Pomázon, valamint Kosdon.
Nem csak a művelésem alatt álló terület gyarapodott azonban ilyen ütemben, feleségemmel, Nórával időközben 6 fiúgyermekünk született, akik közül a nagyobbak a nyári munkában már aktívan szerepet vállalnak.
5 évvel ezelőttig táj- és kertépítész végzettségemmel kertészeti műszaki ellenőrként dolgoztam, munkahelyem megszűnésével azonban a korábbi mellékes munkám vált főállássá. Bár lekvárkészítéssel már régóta foglalkozunk, eleinte elsősorban családunknak, barátainknak főztünk. Az igényeket látva 4 éve már kistermelői minőségben nagyobb tételben és választékban szolgáljuk ki nem csak barátainkat. Úgy látjuk, hogy az igény az egészséges élelmiszerre, így a tartósítószermentes vagy akár cukormentes lekvárokra egyre növekszik.