Összetevők
Kajszibarack 99%, gyümölcspektin. Tartósítószert nem tartalmaz! Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy héten belül fogyasztandó.
A kistermelői cukormentes kajszibarack-lekvár egészségesebb alternatíva a hagyományos lekvárokhoz képest, melyben a sárgabarack természetes édességét használják ki, anélkül, hogy hozzáadott cukrot tartalmazna. A lekvár készítéséhez érett, ízletes kajszikat válogatnak, melyeket aztán lassú tűzön párolnak, hogy a gyümölcs koncentrálódjon és sűrűsödjön. A cukormentes kajszilekvár nem csak azok számára ideális, akik cukorbetegséggel élnek vagy cukorbevitelüket szeretnék csökkenteni, hanem mindenkinek, aki egészségesebb életmódot szeretne követni. Az íze friss és gyümölcsös, és kiválóan illik kenyerekhez, pászkához, süteményekhez vagy akár joghurtokhoz is.
Átlagos tápérték / 100g
Nincs megadva (kistermelői forrásból)
Származási hely: Magyarország
Imre családi gazdaság
Imre Zsolt, alapító:
Kisgyerekkoromban szüleim szentendrei kertjében 1 kajszibarackfa állt. Volt olyan év, amikor csak néhány szem termett a fán, ami nem volt osztható a család létszámával, így az igazságos elosztás érdekében egyes szemek negyedelésére volt szükség. Talán innen eredeztethető a barack szeretete.
19 éves koromban átvettem szüleim által néhány évvel korábban telepített 140 barackfa művelését, majd ahogy rákaptam az “ízére” tovább bővült a terület. Mára 8 ha-on termesztek elsősorban barackot és más gyümölcsöket lakóhelyemen Pomázon, valamint Kosdon.
Nem csak a művelésem alatt álló terület gyarapodott azonban ilyen ütemben, feleségemmel, Nórával időközben 6 fiúgyermekünk született, akik közül a nagyobbak a nyári munkában már aktívan szerepet vállalnak.
5 évvel ezelőttig táj- és kertépítész végzettségemmel kertészeti műszaki ellenőrként dolgoztam, munkahelyem megszűnésével azonban a korábbi mellékes munkám vált főállássá. Bár lekvárkészítéssel már régóta foglalkozunk, eleinte elsősorban családunknak, barátainknak főztünk. Az igényeket látva 4 éve már kistermelői minőségben nagyobb tételben és választékban szolgáljuk ki nem csak barátainkat. Úgy látjuk, hogy az igény az egészséges élelmiszerre, így a tartósítószermentes vagy akár cukormentes lekvárokra egyre növekszik.