Összetevők
Szilva (min. 300g / 100g termék). Tartósítószert nem tartalmaz! Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva két héten belül fogyasztandó.
A kistermelői szilvalekvár üstben készült változata az egyik legtradícionálisabb és legkedveltebb lekvárfajta sok országban, különösen hazánkban, ahol szatmári szilvalekvár néven ismert. Ehhez a lekvárhoz háromszor annyi szilvát használnak fel, mint a végtermék súlya, így az eredmény egy rendkívül gazdag, sűrű és intenzív ízű finomság. Az ilyen sűrűségű lekvár elkészítésekor a szilvákat megmossák, kimagozzák és egy nagy fazékban lassan főzik. Mivel az érett és zamatos szilvának magas a természetes cukortartalma, nincs szükség hozzáadott cukorra. A lekvár főzése közben a gyümölcs lassan karamellizálódik, ami mély, gazdag ízt és sötétbordó színt kölcsönöz a kész terméknek. A sűrű állag és az erős íz miatt ez a típusú szilvalekvár kiválóan alkalmas sütemények töltelékeként, de pirítóson, palacsintában vagy joghurtban is tökéletes. Emellett a szilva jótékony hatásai, mint például a rostok, vitaminok és antioxidánsok, hozzájárulnak az egészséges táplálkozáshoz és az emésztés elősegítéséhez.
Átlagos tápérték / 100g
Nincs megadva (kistermelői forrásból)
Származási hely: Magyarország
A termék márkája
Imre családi gazdaság
Imre Zsolt, alapító:
Kisgyerekkoromban szüleim szentendrei kertjében 1 kajszibarackfa állt. Volt olyan év, amikor csak néhány szem termett a fán, ami nem volt osztható a család létszámával, így az igazságos elosztás érdekében egyes szemek negyedelésére volt szükség. Talán innen eredeztethető a barack szeretete.
19 éves koromban átvettem szüleim által néhány évvel korábban telepített 140 barackfa művelését, majd ahogy rákaptam az “ízére” tovább bővült a terület. Mára 8 ha-on termesztek elsősorban barackot és más gyümölcsöket lakóhelyemen Pomázon, valamint Kosdon.
Nem csak a művelésem alatt álló terület gyarapodott azonban ilyen ütemben, feleségemmel, Nórával időközben 6 fiúgyermekünk született, akik közül a nagyobbak a nyári munkában már aktívan szerepet vállalnak.
5 évvel ezelőttig táj- és kertépítész végzettségemmel kertészeti műszaki ellenőrként dolgoztam, munkahelyem megszűnésével azonban a korábbi mellékes munkám vált főállássá. Bár lekvárkészítéssel már régóta foglalkozunk, eleinte elsősorban családunknak, barátainknak főztünk. Az igényeket látva 4 éve már kistermelői minőségben nagyobb tételben és választékban szolgáljuk ki nem csak barátainkat. Úgy látjuk, hogy az igény az egészséges élelmiszerre, így a tartósítószermentes vagy akár cukormentes lekvárokra egyre növekszik.