Hagymalekvár, Kaldeneker, 312ml

Raktárkészlet: 13 db
Hagymalekvár, Kaldeneker, 312ml

Lilahagymából, balzsamecettel és vörösborral készült különleges lekvár. Könnyed, finoman hagymás, családi vacsorák, baráti összejövetelek, grillezés remek kísérője. Sajtokhoz, sültekhez ajánljuk.

2 190 Ft
Egységár: 7 019 Ft/l
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Gyártó
Részletek

Összetevők

Lilahagyma (89,13%), cukor, balzsamecet, konyhasó, citromsav, vörösbor, pektin. Szulfitokat tartalmaz. Csökkentett cukortartalmú, különleges termék. Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó, felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható. 

 

A hagymalekvár ideális sajtokhoz, pástétomokhoz, hamburgerhez, kolbászokhoz és hideg sültekhez. 


Átlagos tápérték / 100g

231 kJ / 55 kcal, zsírok: 0g (ebből telített: 0g), szénhidrátok: 14,31g (ebből cukrok: 9g), fehérje: 0,81g, só: 1,348g.

Származási hely: Magyarország

Adatok
Gyártó
Kaldeneker Lekvárosház
GTIN
5999885665075
Raktárkészlet
13 db
Cikkszám
177
Vélemények
Gyártó

A KALDENEKER LEKVÁROSHÁZ TÖRTÉNETE

ahogy Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója meséli

 

Az egész lekváros sztori még kisgyermek koromban kezdődött. Nagyim pakolgatta a befőttesüvegekbe a kertben beérett épp felesleges gyümölcsöket, zöldségeket. Én segítettem neki, hogy az uborka, szilva szép sorjában kerüljön az üvegekbe. Kerestem a Mama spájzában olyan dunsztosüvegeket, amit ő nem használt, és eltérő formájuk volt a megszokottól. Olyan mai nyelven mondott antik darabokat. A kertből összeszedtem pár zöldséget, gyümölcsöt, és én is a saját eszem szerint szépen betuszkoltam az üvegekbe. Mami elkészítette rá a levet, majd a többi befőttel ment a dunsztba. Én bespájzoltam, eldugtam a vízpad alján lévő polcra, és eltakartam a stelázsipapírral. Aztán télen, amikor vasárnap ettük a rántott csirkét, előszedtem és a befőttemet tettem az asztalra. Anyukám öröme és boldogsága, ami akkor látszódott az arcán adta nekem a szerelmet a befőzéshez és lekvárkészítéshez. Ez a szerelem a mai napig nem halványult el.

 

 

Nagyon sok idő telt el, amíg gyermekkori álmom megvalósult és létrehoztuk a Kaldeneker® Lekvárosház® vállalkozást. Kis üzemben, kézműves technikával készülnek azok a termékek, amelyeket én álmodtam meg. Szakács múltamból jól bevált ízeket, íz kombinációkat, amiket elrejtettem, belecsempésztem a lekvárokba. A jól kitalált és merészen alkalmazott ízpárosítások a főzős pályafutásom során meghozták az elismerést, így bátorkodtam ezeket alkalmazni a lekvárok készítésénél is. A próbagyártáskor létrehozott zöldség- és gyümölcslekvárok fogadtatása a vártnál is jobban sikerült, elnyerte a kóstolók tetszését.

 

A termékek létrehozásánál nagyon fontos szempont a kézműves technológia megtartása. Minden egyes üveg lekvár elkészítését magam végzem, és a főzéskor én határozom meg azt az ízt amit előzetesen elképzeltem. Így őrzöm meg a „főztöm” egyediségét, és ez által garantálom a kiváló minőséget.

 

Célunk, hogy hazai (sőt, ha lehet, akkor helyi) termelők által megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket használjunk a feldolgozás során, így támogatva a helyi gazdaságot. Fontos szempont a környezetünk védelme, így a feldolgozáshoz újrafelhasznált üvegekből az élelmiszeripar céljára gyártott befőttesüvegeket vásárolunk. A gyártáskor keletkezett zöldség- és gyümölcshulladékot komposztáljuk, és az üzem telephelyének kertjében hasznosítjuk újra. Hasonlóan a papír és műanyag csomagoló anyagokat is szelektíven gyűjtjük, hogy újrafeldolgozásra kerülhessenek.

 

Bízom abban, hogy egyik-másik készítményemmel Önnek is kínálhatok egészséges finomságot. Számomra nagyon fontos, hogy örömet szerezzenek termékeink azoknak, akik kanalaznak belőlük.

 

Kaldeneker György

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.