A la belle-iloise hétféle pástétomból álló válogatása kiváló választás azok számára, akik szeretnék felfedezni a tengeri pástétomok gazdag világát. A különleges receptúrák és a gondosan válogatott alapanyagok garantálják a kiemelkedő minőséget és az autentikus ízvilágot.
1. Zöldborsos tonhalpástétom
A zöldborsos tonhalpástétom karakteres, mégis kiegyensúlyozott ízvilágot kínál, amelyben a fehér tonhal és a zöldbors frissessége remekül kiegészíti egymást.
Összetevők: Fehér tonhal (39%), repceolaj, hal (11%), víz, tonhalalaplé (fehér tonhal 50%, víz) (10%), tojássárgája, citromlé, zöldbors (2%), sóban konfitált citrom, maniókakeményítő, tojásfehérje, fűszernövények, tengeri alga, só.
Átlagos tápérték / 100g: Energia 1054kJ / 254kcal, zsír 21g (ebből telített 2g), szénhidrát 0,9g (ebből cukrok 0g), fehérje 17g, só 0,60g.
2. Homárkrém konyakkal
Elegáns és kifinomult választás, ahol a homár édeskés aromáját a konyak fűszeres jegyei egészítik ki.
Összetevők: Homár (27%), hal, víz, tojássárgája, napraforgóolaj, garnélarák, extraszűz olívaolaj, sárgarépa, tejszín (tej), maniókakeményítő, paradicsompüré, konyak (1,5%), élesztőkivonat, szeszecet, sűrítőanyag: guárliszt, fűszernövények, só, fűszer.
Átlagos tápérték / 100g: Energia 771kJ / 186kcal, zsír 14,8g (ebből telített 2,66g), szénhidrát 4g (ebből cukrok 0,5g), fehérje 9g, só 1,5g.
3. Szardíniakrém whiskyvel
Mély, intenzív ízvilágával hódít, a whisky pedig finom füstös lecsengést ad az ízélményhez.
Összetevők: Szardíniafilé (53%), extraszűz olívaolaj, vaj (tej), paradicsompüré, whisky (2%), víz, citromlé, fűszerek, só.
Átlagos tápérték / 100g: Energia 1795kJ / 435kcal, zsír 41g (ebből telített 12g), szénhidrát 1g (ebből cukrok 0,6g), fehérje 13g, só 0,99g.
4. Tőkehalpástétom szecsuáni borssal
A hagyományos tőkehal ízét ötvözi a szecsuáni bors enyhén citrusos és fűszeres karakterével, amely különleges csavart ad a receptnek.
Összetevők: Tőkehalfilé (54%), extraszűz olívaolaj, víz, hagyma, tojássárgája, mustár (víz, mustármag, szeszecet, só), maniókakeményítő, tengeri alga, citromlé, citromhéj, só, füstölt hagyma, fűszerek, köztük szecsuáni bors (0,09%), élesztőkivonat, fűszernövények.
Átlagos tápérték / 100g: Energia 758kJ / 182kcal, zsír 13g (ebből telített 2g), szénhidrát 3g (ebből cukrok 0,9g), fehérje 12g, só 0,91g.
5. Csendes-óceáni rózsaszín lazackrém tárkonnyal
Lágyabb, krémesebb pástétom, ahol a lazac ízét a tárkony frissessége emeli ki.
Összetevők: Csendes-óceáni rózsaszín lazacfilé (48%), víz, repceolaj, extraszűz olívaolaj, citromlé, paradicsompüré, fűszernövények, köztük tárkony (0,3%), maniókakeményítő, pirított füstölt hagyma, só, cikóriarost, füstölt szőlőmag-olaj, élesztőkivonat, fűszerek, tengeri alga (dulse, kombu royal).
Átlagos tápérték / 100g: Energia 967kJ / 233kcal, zsír 19g (ebből telített 2,4g), szénhidrát 2,9g (ebből cukrok 0,8g), fehérje 12g, só 1,2g.
6. Makrélapástétom tengeri algával és citrommal
Harmonikusan ötvözi a makréla telt ízét a wakame algával és a friss citrommal, amely könnyedséget kölcsönöz az összhatásnak.
Összetevők: Makrélafilé (57%), víz, repceolaj, tengeri alga (wakame (6,7%)), hagyma, citromlé (3,8%), tojássárgája, konfitált citrom (0,8%), rizsliszt, tojásfehérje, só, fűszernövények, fűszerek.
Átlagos tápérték / 100g: Energia 1002kJ / 241kcal, zsír 19g (ebből telített 2,3g), szénhidrát 1,9g (ebből cukrok 0g), fehérje 15g, só 0,6g.
7. Fehértonhal-krém bazsalikommal
Mediterrán ihletésű pástétom, amelyben a fehér tonhal gazdag íze tökéletes harmóniát alkot a bazsalikommal és a paradicsompürével.
Összetevők: Fehér tonhal (43%), víz, tejszín (tej), napraforgóolaj, tojássárgája, extraszűz olívaolaj, tonhalkivonat, bazsalikom (1,55), paradicsompüré, maniókakeményítő, élesztőkivonat, só, cukor, tengeri alga (wakame), fűszerek.
Átlagos tápérték / 100g: Energia 838kJ / 202kcal, zsír 15g (ebből telített 3,6g), szénhidrát 1,9g (ebből cukrok 0,9g), fehérje 14g, só 0,87g.
A csomag bármelyik pástétoma remek választás, ha egy könnyű, mégis ízletes előételre vágyik. Tökéletes pirítóson vagy friss bagetten, de akár aperitifek mellé is tálalható. A gondosan válogatott alapanyagok és a hagyományos francia receptek garantálják az autentikus tengeri ízeket. Emellett a halak gazdag omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetően ezek a pástétomok nemcsak ízletesek, hanem egészséges választásnak is bizonyulnak.
Származási hely: Franciaország
A termék márkája
la belle-iloise
A Georges Hilliet által alapított 'la belle-iloise' családi halfeldolgozó üzem 1932 óta kínál kivételes ízű halkonzerveket a bretagne-i Quiberonból. Generációról generációra öröklődő, mégis innovatív mesterségbeli tudással elkészített halételeikhez a legjobb minőségű alapanyagokat használják fel.
A cég nevét legnépszerűbb termékük, a quiberoni kikötővel szemben található Belle-Ile szigetről elnevezett mogyoróolajos szardínia márkaneve ihlette.
2022-ben, az üzem alapításának 90. évfordulójára a belle-iloise megnyitotta 90. saját szaküzletét Franciaországban, és ízletes termékeik számos helyen kaphatóak világszerte is.