Pászka Blog

2023.12.07 12:13
Pászka
Kellemes Ünnepeket

Ünnepi köszöntő kedves vásárlóinknak, partnereinknek és olvasóinknak! A karácsonyi időszak tökéletes alkalom arra, hogy különleges élményekkel gazdagítsuk életünket. Ebben az évben meglepetéssel készültünk: egy virtuális utazással a Vatikán szívébe, ahol a híres Sixtus-kápolna csodáit fedezhetik fel otthonuk kényelméből.

Homoktövis: egészséges finomságok az ESBANA márkától

Az étkezés mindennapi öröm, az ízek, illatok és textúrák kavalkádja. De mit szólnál, ha mindezek mellé egészséget is csempészhetnél az asztalodra?

Ebben a blogbejegyzésben megmutatjuk, hogyan varázsolja a homoktövis mindennapi ételeidet nem csak finommá, de egészségessé is.

Fedezd fel az ESBANA termékeit, és tudd meg, hogyan juthatsz hozzá mindehhez!

2023.03.25 19:30
Maceszka
Közeleg a Pészah

A Pészah ünnepe közeleg, amely a zsidó nép szabadságának és hitének emlékét őrzi.

De mit is jelent ez az ünnep, és hogyan készülnek rá? Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a Pészah történetét, szimbólumait és szokásait.


Fűszer olívaolaj Krétáról!
2023.03.25 18:48
Pászka
Fűszer olívaolaj Krétáról!

Maceszka izgatott, mert imádja, ha vajjal-lekvárral kenik meg, én pedig szeretem a karakteres ízeket, így különféle dió- és mogyorókrémek közül válogatok. Hogy ne csak én maradjak finom eledel, beszereztem csokoládékat, mézeket, sőt, legújabban hatféle kis ízesített fűszer olívaolaj spray is előkerült, így aztán ha salátát, sajtokat, vagy más kedvenc fogását eszi Maceszka, a kis ínyenc, rápermetezheti.

Pászka Centrum
2023.01.21 21:43
Pászka
Pászka Centrum

Maceszka elkeseredett, hol találunk olyan helyet, ahol izletes, szájnak-szemnek tetsző finomságokat kennek majd ránk, és egyáltalán miről lehet szó?

Tulajdonképen mi pászkák elhanyagoltak vagyunk a magyaroknál, pedig kenyér-pótlók is lehetünk, árarányosan biztosan… (igazán művelt pászka vagyok, aki még ilyeneket is tud :))

Szóval, egy szép kis bevásárló helyen találtunk egy ici-pici boltot, Pászka Centrum a neve.

(Maceszka irigykedik,hogy csak engem választottak névadónak…)

Hamm
2023.01.21 21:43
Pászka
Hamm

Valaki, aki szeret engem, felhívta valakinek a figyelmét, aki írja, amit mondok (mert sajnos nincs kezem, csak ízem, ami nagyon finom) hogy tisztázzam, ki is vagyok...

Szóval Pászka vagyok, ismertebb, világi nevemen Macesz, azaz egy kedvelt kenyérpótló.

De annak érdekében, hogy érdekesebb legyek, macesz nevemmel kezdtem ”beszélgetni”, nem tudathasadásról van szó… Folytatom tehát.

Maceszka figyelmeztetett, nem ropogtunk (beszéltünk?) még arról, hogy különféle finom ízekben, valamint igény szerint kóser gyártással lehet minket ”hamm, bekapni”!

Egres-bodza!
2023.01.21 16:29
Pászka
Egres-bodza!

A krémek nagyon beváltak a bennünket választó és szerető megevőknek, maceszkával tovább gondolkoztunk (a fejtörés esetleg bajt okozhat, másunk is eltörhet...?), hogy mit ajánlhatunk még, ami nagyon ízleni fog. A vajas-lekváros macesz úgy döntött velem együtt, hogy a legkülönlegesebb ízeket váltogatjuk, egyik kedvencem az egres-bodza kombináció!!!

Vajjal és...
2023.01.21 16:15
Maceszka
Vajjal és...

Jaj, elfelejtettem elmondani, hogy mi maceszkával ennivalók vagyunk, és legnagyobb örömünk, ha jóízüen megesznek minket… Ezért aztán elkezdtem törni a fejem (persze vigyázva, nehogy túl kis darabokra törjön?), hogy mivel szerezhetnék kellemes perceket és ízeket szeretett fogyasztóimnak.

Néhány gondolat: vajas, vajas-lekváros, valamilyen finom krém (dió, csoki, mogyoró, stb, stb.) kerülhet ránk, hű de finom lesz!!

Kedvenc édes krémeim a Pászka Centrumból

Maceszgombóc
2023.01.21 16:02
Maceszka
Maceszgombóc

Tovább törtem 3000 éves, ámde fiatalos fejem, hogyan lehetnék még hasznosabb. Jöttek gondolatok, és bár kellemetlennek tűnik, hagytam, hogy összetörjenek, és így a világhírű maceszgombóccal gazdagítom a finom húslevest… Bár nem ez Pászka-Maceszka igazi célja, lehet belőlem tortát és egyéb imádnivaló sütiket is csinálni!

2023.01.16 19:26
Maceszka
Pászka Maci

Mindenki blogot ír, én is megpróbálom!

Először is bemutatkozom - Pászka Maci a nevem, de legtöbben Maceszkának ismernek, mindkét névre hallgatok, figyeljetek!

Kicsit öregnek tűnhetek, több, mint 3 ezer éve születtem; maceszként, hogy kovász nélkül is kenyeret adjak az éhezőknek, pászkaként, a Pészah ünnepre utalva.

Azt hiszem, ennyi elég a történetemből, mára finom, ropogós falat lettem, íme:

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.