Összetevők
Lilahagyma (85%), méz (5%), cukor (5%), balzsamecet, vörösbor, kakukkfű, só, bors. Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó, felbontás után hűtőben tárolva 5 napig fogyasztható.
Házias ízekre számítsunk az édesbe hajló Kanálka lilahagymalekvártól. A népszerű chutney nem véletlenül klasszikus, hiszen fantasztikus ízeket hoz ki kísérőjéből, legyen az köret, sajt vagy finom hús. A zsenge makói lilahagymát a méz és a kakukkfű szelídítette meg, így egy kellemes, selymes ízvilágot kapunk.
Átlagos tápérték / 100g
304 kJ / 83 kcal, zsírok: 0,1g (ebből telített: 0g), szénhidrátok: 19g (ebből cukrok: 9,5g), rostok: 0g, fehérje: 1g, só: 0,4g.
Származási hely: Magyarország
Kanálka Manufaktúra (Vidékért Szociális Szövetkezet)
Ági és Judit, városi lányok vagyunk, a földműveléshez sajnos nem értünk... Konyhatündérek? Főzni szeretünk, a tündérségtől azért messze állunk. Akkor mégis mi vitt minket arra a hivatásra, hogy kis manufaktúránkban a hazai ízek legjavát készítsük az Önök számára? A tudatosság, biztonság keresése és a kis közösség értékteremtő ereje!
A biztonságot azért tartjuk fontosnak kiemelni, mert lelkiismeretünk magas lécet állít a chutney-k és zöldségkrémek minőségének és az előírt szabványokat is prioritásként kezeljük.
Kis közösség... ha már ketten vagyunk, akkor minden könnyebb! Testvérként nagyon közel állunk egymás szívéhez, és a Kanálka felvirágoztatása ennek egy újabb motorja. Bár személyiségünk különbözik, úgy látjuk, hogy az üzleti életben ez a javunkra válik, hiszen kiegészítjük egymás gondolatait, ösztönözzük a másikat saját erősségeinek kiteljesedésében!