Összetevők
Vöröshagyma, alma, kápia paprika, paradicsomvelő, pirospaprika, só, bors, fahéj, ecet, sherry ecet, vörösbor, olívaolaj. Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó, felbontás után hűtőben tárolva 5 napig fogyasztható.
A magyaros hagymalekvár a legfinomabb kápia paprikából készült, magyaros fűszerezéssel, cukor hozzáadása nélkül. Zamatos, ragyogó piros kápia paprikát tartalmaz, mely a Csongrád megyei Zsombón terem. Glutén és tejmentes, szendvicshez, pászkához mártogatósként, sültek mellé ajánljuk.
Felhasználási ötletek
- Sült fokhagymás rizses csirkemellel
- Grillezett hússal főtt burgonyával
- Mozzarellával sajtos melegszendvicsbe
Átlagos tápérték / 100g
231 kJ / 55 kcal, zsírok: 2,1g (ebből telített: 0,3g), szénhidrátok: 7,6g (ebből cukrok: 1,1g), rostok: 0g, fehérje: 1,3g, só: 0,5g.
Kanálka Manufaktúra (Vidékért Szociális Szövetkezet)
Ági és Judit, városi lányok vagyunk, a földműveléshez sajnos nem értünk... Konyhatündérek? Főzni szeretünk, a tündérségtől azért messze állunk. Akkor mégis mi vitt minket arra a hivatásra, hogy kis manufaktúránkban a hazai ízek legjavát készítsük az Önök számára? A tudatosság, biztonság keresése és a kis közösség értékteremtő ereje!
A biztonságot azért tartjuk fontosnak kiemelni, mert lelkiismeretünk magas lécet állít a chutney-k és zöldségkrémek minőségének és az előírt szabványokat is prioritásként kezeljük.
Kis közösség... ha már ketten vagyunk, akkor minden könnyebb! Testvérként nagyon közel állunk egymás szívéhez, és a Kanálka felvirágoztatása ennek egy újabb motorja. Bár személyiségünk különbözik, úgy látjuk, hogy az üzleti életben ez a javunkra válik, hiszen kiegészítjük egymás gondolatait, ösztönözzük a másikat saját erősségeinek kiteljesedésében!