Összetevők
0-ás lágy búzaliszt, csokoládékrém 19% (glükózszirup, víz, csokoládé 10% [csökkentett zsírtartalmú kakaópor, cukor, kakaóvaj], cukor, szőlőcukor, napraforgóolaj, alkohol, sűrítőanyag: pektin, aromák), friss tojás, növényi zsírok és olajok (pálmazsír, napraforgóolaj), cukor, friss pasztőrözött teljes tej, természetes élesztő (búzaliszt, víz), fruktóz, emulgálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei (növényi eredetű), vaj, só, sörélesztő, aromák. Nyomokban dióféléket, szóját és mustárt tartalmazhat. A kakaós zacskó összetevői: zsírszegény kakaópor, cukor, búzakeményítő. Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. Tartósítószer-mentes.
Az olasz karácsonyi csokoládés torta könnyed, lágy sütemény, amelyet selymes csokoládékrémmel töltöttek meg. A torta ízvilága harmonikus és kiegyensúlyozott, a piskóta finoman édes, míg a krém lágy csokoládés jegyei kellemesen kiegészítik azt. A finom kakaópor a tetején csak egy leheletnyi extra ízt ad hozzá, anélkül, hogy elnyomná a könnyed alapot. Ez a sütemény tökéletes azok számára, akik egy lágyabb, harmonikus desszertre vágynak.
Ideális választás egy ünnepi vacsora lezárásaként, délutáni kávé mellé vagy akár önálló desszertként. A puha piskóta és a krémes csokoládétöltelék kombinációja minden falatot élvezetessé tesz, anélkül, hogy túl nehéz vagy túl édes lenne.
A sütemény készítője, az olasz Maina cég egy mára már nagyvállalatként működő családi vállalkozás, amely méltán híres 1964 óta készített magas minőségű termékeiről.
Átlagos tápérték / 100g
1591 kJ / 379 kcal, zsírok: 16g (ebből telített: 8,8g), szénhidrátok: 52g (ebből cukrok 23g), fehérje: 6,3g, só: 0,5g.
Származási hely: Olaszország
A termék márkája
MAINA S.P.A.
Fossano, Olaszország
1964 - Cukrászda Torinóban
A Maina története mindenekelőtt két család története: az apuliai származású Di Gennaroé és a toszkán Brandanié. Az 1950-es évek közepén, a gazdasági fellendülés tetőpontján előbbiek Foggia tartományból emigráltak munkát és jobb kilátásokat keresve Torinóba. Itt 1964-ben vették át a kis Maina kézműves cukrászműhelyt, ahol a cukrászmesterek tapasztalatának és ügyességének köszönhetően naponta ezernyi finomság sült ki: piskóta, briós, kifli, mandulás amarettó kekszek, babapiskóta és panettone.
Eltelik néhány év, és a Di Gennaro család sorsa összefonódik a vállalkozáshoz csatlakozó Brandani család sorsával.
1969 - Specializáció Fossanoban
Miután 1969-ben átvette az egykori fossanoi kolostorban található kekszgyárat, a Maina megújította az üzemet és bátor döntést hozott: csökkentette a gyártott termékek számát, és csak különleges alkalmakra szánt kelt péksütemények gyártására specializálódott, ezen belül is a panettone és colomba kuglófokra, élvonalbeli technológiával és kiváló minőséggel.
1974 - Fejlesztés
Az erős keresletnövekedéssel való megbirkózás érdekében 1974-ben a gyártóüzemek további fejlesztése vált szükségessé, és a céget áthelyezték a jelenlegi, Tagliata di Fossano faluban található gyárba, amely kezdetben egy 95 000 m2-es telken, 15.000 m2-nyi üzemcsarnokban helyezkedett el.
1984 - Innováció
1984-ben egy automata tésztakeverő központot terveztek, amely a sütőipari termékek gyártásának valódi technológiai forradalmát jelentette. Ennek a teljesen automatizált mechanizmusnak a bevezetése felváltotta a kézi vezérlésű keverők régi rendszerét, lehetővé téve a termékek minőségének további javítását, a hatékonyság növelését és a gyártási folyamat szabványosítását.
1989 - Pandoro
1989-ben a Maina lett az első olyan cég, amely nem északkeleten található, és amely pandorót gyártott. Az új gyártósor létrehozásával a gyártási mennyiségek jelentősen megnövekedtek, és szükségessé vált a cég üzemi területének és raktárának további bővítése a késztermékek tárolási problémáinak elkerülése érdekében.
2000 - Családi hagyomány
Az új évezred kezdetével a családi hagyomány folytatódik, köszönhetően a Brandani és Di Gennaro családok második generációja társaságba lépésének, akik a történelmi alapítók mellett garantálják az üzletmenet folytonosságát. Mára a család egy nagyszerű csapattá vált, amely a hagyományos módszerek és innovatív technológiák ötvözésének köszönhetően mindenkinek örömet nyújt termékeivel.
2014 - Terjeszkedés
A cég ötvenedik évfordulójához kapcsolódóan megkezdődött a központ bővítése és a gyártósorok korszerűsítése. A Gianni Arnaudo építész által végzett átalakítás összesen több mint 20 millió eurós beruházást igényelt, és teljesen megváltoztatta a gyár építészeti arculatát is, amelyet számos szakmai díjjal honoráltak.
MA - Siker
Az évek során meghozott döntések hozzájárultak ahhoz, hogy a cég korszerűvé, rugalmassá és dinamikussá váljon. Ma már a cég évente több, mint 26 millió desszertet gyárt, köztük panettone-t, pandorot, colombát és tortákat. Ezzel nemcsak az olasz piacon, hanem a világ mintegy 50 országában van jelen.