Összetevők
Padlizsánpüré (73%), vöröshagyma (11%), olívaolaj (12%), fokhagyma, méz, balzsamecet, füstölt só, mustármag, bazsalikom, fekete bors, fehér bors. Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó, felbontás után hűtőben tárolva 5 napig fogyasztható.
A padlizsánkrém mindannyiunk nagy kedvence, legyen szó péntek esti fröccsözésről, hétköznapi vacsoráról, vasárnapi nagy ebédről - hogy a reggelit és a nassolást ne is említsük :) A többi Kanálka mártogatóssal összehasonlítva ez a zöldségkrém képviseli a legnatúrabb ízvilágot. A padlizsánkrémbe csak a legszükségesebbek, rengeteg sült padlizsán, fokhagyma, vöröshagyma és olívaolaj került. Ízét balzsamecet, bors, bazsalikom és méz tette különlegessé.
Felhasználási ötletek
- Zöldfűszeres grillezett halloumi sajttal
- Friss nyári salátával - olívás ropogós pirítóson
- Rozmaringos sült csirkével
Átlagos tápérték / 100g
516 kJ / 125 kcal, zsírok: 12g (ebből telített: 2g), szénhidrátok: 4g (ebből cukrok: 3g), rostok: 0g, fehérje: 2g, só: 1g.
Származási hely: Magyarország
Kanálka Manufaktúra (Vidékért Szociális Szövetkezet)
Ági és Judit, városi lányok vagyunk, a földműveléshez sajnos nem értünk... Konyhatündérek? Főzni szeretünk, a tündérségtől azért messze állunk. Akkor mégis mi vitt minket arra a hivatásra, hogy kis manufaktúránkban a hazai ízek legjavát készítsük az Önök számára? A tudatosság, biztonság keresése és a kis közösség értékteremtő ereje!
A biztonságot azért tartjuk fontosnak kiemelni, mert lelkiismeretünk magas lécet állít a chutney-k és zöldségkrémek minőségének és az előírt szabványokat is prioritásként kezeljük.
Kis közösség... ha már ketten vagyunk, akkor minden könnyebb! Testvérként nagyon közel állunk egymás szívéhez, és a Kanálka felvirágoztatása ennek egy újabb motorja. Bár személyiségünk különbözik, úgy látjuk, hogy az üzleti életben ez a javunkra válik, hiszen kiegészítjük egymás gondolatait, ösztönözzük a másikat saját erősségeinek kiteljesedésében!