Összetevők
0-ás lágy búzaliszt, szultána mazsola, kandírozott narancshéj (narancshéj, glükóz-fruktóz szirup, cukor), vaj, friss tojássárgája, cukor, természetes kovász (búzát tartalmaz), invertcukorszirup, emulgálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei (növényi eredetű), friss pasztőrözött teljes tej, só, természetes aromák. Nyomokban dióféléket és szóját tartalmazhat. Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárolandó. Tartósítószer-mentes.
A hagyományos panettone, amely kandírozott narancshéjat és mazsolát tartalmaz, igazi olasz klasszikus. Ez a kuglóf természetes kovászos tésztából készül, ami puha, könnyű textúrát biztosít. A kandírozott narancshéj kellemes illatot, frissességet és leheletnyi keserűséget ad a süteménynek, míg a mazsola édes, gyümölcsös ízt kölcsönöz, ami szépen kiegyensúlyozza a tészta gazdagságát.
A hagyományos panettone a karácsonyi és húsvéti időszak jellegzetes része Olaszországban, gyakori ajándék is. Kedvelt finomság reggelire vagy uzsonnára, mellé teát, kávét, vagy édes bort, mint például a Moscato d'Astit ajánlják.
Ez a fajta panettone remekül párosítható különféle lekvárokkal is, például narancslekvárral, amely tovább fokozza a citrusos ízeket, vagy akár egy enyhén fűszeres lekvárral, amely még gazdagabbá teszi az ízélményt. A panettone hagyományosan az ünnepi asztal középpontjában áll, ahol családok és barátok gyűlnek össze az ünnepi hangulatban.
A kuglóf készítője, az olasz Maina cég egy mára már nagyvállalatként működő családi vállalkozás, amely méltán híres 1964 óta készített magas minőségű termékeiről.
Átlagos tápérték / 100g
1511 kJ / 360 kcal, zsírok: 13g (ebből telített: 8,8g), szénhidrátok: 53g (ebből cukrok 25g), fehérje: 6,6g, só: 0,4g.
Származási hely: Olaszország
A termék márkája
MAINA S.P.A.
Fossano, Olaszország
1964 - Cukrászda Torinóban
A Maina története mindenekelőtt két család története: az apuliai származású Di Gennaroé és a toszkán Brandanié. Az 1950-es évek közepén, a gazdasági fellendülés tetőpontján előbbiek Foggia tartományból emigráltak munkát és jobb kilátásokat keresve Torinóba. Itt 1964-ben vették át a kis Maina kézműves cukrászműhelyt, ahol a cukrászmesterek tapasztalatának és ügyességének köszönhetően naponta ezernyi finomság sült ki: piskóta, briós, kifli, mandulás amarettó kekszek, babapiskóta és panettone.
Eltelik néhány év, és a Di Gennaro család sorsa összefonódik a vállalkozáshoz csatlakozó Brandani család sorsával.
1969 - Specializáció Fossanoban
Miután 1969-ben átvette az egykori fossanoi kolostorban található kekszgyárat, a Maina megújította az üzemet és bátor döntést hozott: csökkentette a gyártott termékek számát, és csak különleges alkalmakra szánt kelt péksütemények gyártására specializálódott, ezen belül is a panettone és colomba kuglófokra, élvonalbeli technológiával és kiváló minőséggel.
1974 - Fejlesztés
Az erős keresletnövekedéssel való megbirkózás érdekében 1974-ben a gyártóüzemek további fejlesztése vált szükségessé, és a céget áthelyezték a jelenlegi, Tagliata di Fossano faluban található gyárba, amely kezdetben egy 95 000 m2-es telken, 15.000 m2-nyi üzemcsarnokban helyezkedett el.
1984 - Innováció
1984-ben egy automata tésztakeverő központot terveztek, amely a sütőipari termékek gyártásának valódi technológiai forradalmát jelentette. Ennek a teljesen automatizált mechanizmusnak a bevezetése felváltotta a kézi vezérlésű keverők régi rendszerét, lehetővé téve a termékek minőségének további javítását, a hatékonyság növelését és a gyártási folyamat szabványosítását.
1989 - Pandoro
1989-ben a Maina lett az első olyan cég, amely nem északkeleten található, és amely pandorót gyártott. Az új gyártósor létrehozásával a gyártási mennyiségek jelentősen megnövekedtek, és szükségessé vált a cég üzemi területének és raktárának további bővítése a késztermékek tárolási problémáinak elkerülése érdekében.
2000 - Családi hagyomány
Az új évezred kezdetével a családi hagyomány folytatódik, köszönhetően a Brandani és Di Gennaro családok második generációja társaságba lépésének, akik a történelmi alapítók mellett garantálják az üzletmenet folytonosságát. Mára a család egy nagyszerű csapattá vált, amely a hagyományos módszerek és innovatív technológiák ötvözésének köszönhetően mindenkinek örömet nyújt termékeivel.
2014 - Terjeszkedés
A cég ötvenedik évfordulójához kapcsolódóan megkezdődött a központ bővítése és a gyártósorok korszerűsítése. A Gianni Arnaudo építész által végzett átalakítás összesen több mint 20 millió eurós beruházást igényelt, és teljesen megváltoztatta a gyár építészeti arculatát is, amelyet számos szakmai díjjal honoráltak.
MA - Siker
Az évek során meghozott döntések hozzájárultak ahhoz, hogy a cég korszerűvé, rugalmassá és dinamikussá váljon. Ma már a cég évente több, mint 26 millió desszertet gyárt, köztük panettone-t, pandorot, colombát és tortákat. Ezzel nemcsak az olasz piacon, hanem a világ mintegy 50 országában van jelen.