Összetevők
Búzaliszt, sajtpor (14% sajtnak megfelelő), pálmazsír, étkezési só, savópor, tojáspor, fűszerpaprika, emulgeálószer: lecitinek (szója), feketebors (őrölt). A termék glutént, tejfehérjét, laktózt, tojást és szóját tartalmaz. Nyomokban szezámmagot tartalmazhat. A termék földimogyorót és dióféléket felhasználó üzemben készült. Fénytől védve, száraz, hűvös helyen tartandó!
A natúr sajtos tallér gazdag sajtaromája minden sajtimádó ízlését elnyeri. A ropogós textúra tökéletes harmóniában van a finom fűszerezéssel, így az étkezések mellett snackként is ideális választás, legyen szó egy gyors reggeliről, egy baráti összejövetelről, otthoni filmnézésről vagy akár csak egy lazító esti nasiról. Könnyedén párosítható frissítő italokkal, salátákkal vagy akár önállóan is fogyasztható.
A sajtos tallér nem csak ízével, hanem magas fehérjetartalmával és mérsékelt cukortartalmával is kiemelkedő, így tápláló, de mégis könnyű nassolnivalót biztosít a nap bármely szakában. Az élményt az óvatosan adagolt fűszerek, mint a fűszerpaprika és a feketebors, csak tovább gazdagítják.
Átlagos tápérték / 100g
1807 kJ / 428 kcal, zsírok: 10g (ebből telített: 6g), szénhidrátok: 67g (ebből cukrok: 3,8g), fehérje: 16g, só: 4g.
Származási hely: Magyarország
Eredeti Ziegler Ostya Kft.
Az egykori angyalföldi ostyasütő üzem története a század elejére nyúlik vissza, amikor is Ziegler József, a nagypapa, a mai üzem helyén egy családi házban pékséget nyitott. Mikor hamarosan az öt legnagyobb kenyérgyár egyikévé nőtt céget is utolérte az államosítás, fia Ziegler Tibor 1953-ban, megszerezvén iparigazolványát, feleségével együtt ostyasütésbe kezdett.
1953-ban, így alakult meg a magánvállalkozásként működő, Ziegler Ostyasütő üzem a Kodály Köröndön. Kezdetben, csak ostyalapokat sütöttek, később az ízesítéssel is foglalkoztak. "Újra feltalálták" a karlsbadi ostyát, ami töltött ugyan, de nem krémes ostya.
Az 1960-as évekre, a kitűnő minőség komoly vevőkört toborzott, vonzott a cégnek. A relative kis kapacitással működő üzem előtt nem ritkán órákig várokoztak a sorban álló vevők. 1970-ben, Ziegler Tibor betegsége miatt, fia, Ziegler Péter betársult a vállalkozásba, melyet 1979 és 1992 között egyedül, később családja támogatásával működtetett. 1990-ben a család visszavásárolta a romos állapotú kenyérgyárat és 1991-től a ma már felújított állapotú épületben folyt a termelés. A cég egyik fő tevékenysége a Sajtos Tallér termék exportja, mely jelenleg Hollandiában, Németországban, Olaszországban, Ausztriában és Csehországban népszerűsíti a Ziegler nevet.
A jelenleg 46 fővel működő Ziegler cég számára mindig is hűséges vevőinek megtartása volt a legfontosabb, melyet az is bizonyít, hogy az évtizedek óta működő pesti márkaüzlet ma is minden nap nyitva tart, és 1998- óta új helyen igényes környezetben áll vásárlói rendelkezésére. A Ziegler név a mai napig minőséget szavatol, és ahogy telnek az évek, régi vevők köre kiterjed az új generáció képviselőire is. A nápolyi manapság reneszánszát éli, a kiszélesedett édességválasztékban megtalálta helyét.
2022. augusztus 1-jén a Ziegler csapata beköltözött a 7250 négyzetméteres zöldövezeti telken újonnan épült 1500 négyzetméteres Szentendrei üzembe, ahol kollégáik a legmodernebb környezetben, igényes munkakörülmények között dolgozhatnak.
A cégcsoport tulajdonosai: Ziegler Péter, Ziegler Zoltán és Ziegler Ágnes.