Sárgabaracklekvár, nagy üveges, Kaldeneker, 720ml

Raktárkészlet: 4 db
Sárgabaracklekvár, nagy üveges, Kaldeneker, 720ml

Sárgabarackból készült különleges lekvár. Valódi, darabos, rostos házi baracklekvárként sütihez, fagyihoz vagy reggeli kalácshoz ajánljuk. Nagycsaládok és igazi barackkedvelők számára is nagyszerű kiszerelés.

3 990 Ft
Egységár: 5 542 Ft/l
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Gyártó
Részletek

Összetevők

Sárgabarack (83,02%), cukor (16,17%), pektin, sűrített citromlé. Csökkentett cukortartalmú, különleges termék. Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó, felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható.

 

A sárgabaracklekvár ideális süteményekre, fagylalthoz vagy reggeli kalácshoz, de vajas pászkán is nagyon finom. 


Átlagos tápérték / 100g

462,99 kJ / 110,5 kcal, zsírok: 0,33g (ebből telített: 0,03g), szénhidrátok: 27,52g (ebből cukrok: 25,44g), fehérje: 1,22g, só: 0g.

Származási hely: Magyarország

Adatok
Gyártó
Kaldeneker Lekvárosház
Vonalkód
5999885665129
Termék per karton (db, viszonteladóknak)
5
Raktárkészlet
4 db
Cikkszám
225
Vélemények
Gyártó

A KALDENEKER LEKVÁROSHÁZ TÖRTÉNETE

ahogy Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója meséli

 

Az egész lekváros sztori még kisgyermek koromban kezdődött. Nagyim pakolgatta a befőttesüvegekbe a kertben beérett épp felesleges gyümölcsöket, zöldségeket. Én segítettem neki, hogy az uborka, szilva szép sorjában kerüljön az üvegekbe. Kerestem a Mama spájzában olyan dunsztosüvegeket, amit ő nem használt, és eltérő formájuk volt a megszokottól. Olyan mai nyelven mondott antik darabokat. A kertből összeszedtem pár zöldséget, gyümölcsöt, és én is a saját eszem szerint szépen betuszkoltam az üvegekbe. Mami elkészítette rá a levet, majd a többi befőttel ment a dunsztba. Én bespájzoltam, eldugtam a vízpad alján lévő polcra, és eltakartam a stelázsipapírral. Aztán télen, amikor vasárnap ettük a rántott csirkét, előszedtem és a befőttemet tettem az asztalra. Anyukám öröme és boldogsága, ami akkor látszódott az arcán adta nekem a szerelmet a befőzéshez és lekvárkészítéshez. Ez a szerelem a mai napig nem halványult el.

 

 

Nagyon sok idő telt el, amíg gyermekkori álmom megvalósult és létrehoztuk a Kaldeneker® Lekvárosház® vállalkozást. Kis üzemben, kézműves technikával készülnek azok a termékek, amelyeket én álmodtam meg. Szakács múltamból jól bevált ízeket, íz kombinációkat, amiket elrejtettem, belecsempésztem a lekvárokba. A jól kitalált és merészen alkalmazott ízpárosítások a főzős pályafutásom során meghozták az elismerést, így bátorkodtam ezeket alkalmazni a lekvárok készítésénél is. A próbagyártáskor létrehozott zöldség- és gyümölcslekvárok fogadtatása a vártnál is jobban sikerült, elnyerte a kóstolók tetszését.

 

A termékek létrehozásánál nagyon fontos szempont a kézműves technológia megtartása. Minden egyes üveg lekvár elkészítését magam végzem, és a főzéskor én határozom meg azt az ízt amit előzetesen elképzeltem. Így őrzöm meg a „főztöm” egyediségét, és ez által garantálom a kiváló minőséget.

 

Célunk, hogy hazai (sőt, ha lehet, akkor helyi) termelők által megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket használjunk a feldolgozás során, így támogatva a helyi gazdaságot. Fontos szempont a környezetünk védelme, így a feldolgozáshoz újrafelhasznált üvegekből az élelmiszeripar céljára gyártott befőttesüvegeket vásárolunk. A gyártáskor keletkezett zöldség- és gyümölcshulladékot komposztáljuk, és az üzem telephelyének kertjében hasznosítjuk újra. Hasonlóan a papír és műanyag csomagoló anyagokat is szelektíven gyűjtjük, hogy újrafeldolgozásra kerülhessenek.

 

Bízom abban, hogy egyik-másik készítményemmel Önnek is kínálhatok egészséges finomságot. Számomra nagyon fontos, hogy örömet szerezzenek termékeink azoknak, akik kanalaznak belőlük.

 

Kaldeneker György

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.