Összetevők
Szilva. 100g termék 350g szilva felhasználásával készült. Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolja és 28 napon belül fogyassza el.
A Csattos márkájú 100%-os prémium szilvalekvár nemcsak finom, hanem a magyar kulturális örökség részét is képezi.
A szilva Magyarország egyik legismertebb és legrégebbi gyümölcse, amelyet már a 15. században is termesztettek a Tiszaháton, Szatmár-Beregben. Cukor nélkül, hagyományos mozdulatokkal kevergetve órákon keresztül főzték, az itt termő nemtudom, vagy másnéven penyigei szilvából, míg elérte a kívánt állagát.
A Csattos szilvalekvárt hagyományos módon készítik: a gyümölcsöket gondosan válogatják és kimagozzák, majd hosszú ideig, üstben főzik, amíg kellemesen krémes és jól kenhető állagú nem lesz, valamint elnyeri jellegzetes, egyedi aromáját. A lekvár hozzáadott cukor, tartósítószerek és mesterséges adalékanyagok nélkül készül, majd üvegekbe töltik és hagyományos módon sterilizálják, hogy a termék minősége és frissessége hosszú távon is megmaradjon.
Ha szeretné Ön is az igazi, hagyományos ízeket megidézni, akkor ne habozzon kipróbálni ezt a különleges ínyencséget!
Átlagos tápérték / 100g
952 kJ / 224 kcal, zsírok: ‹0,5g (ebből telített: 0,1g), szénhidrátok: 54g (ebből cukrok: 49g), rostok: 1,4g, fehérje: 1,6g, só: 0,1g.
Származási hely: Magyarország
STORK Élelmiszer Manufaktúra Kft.
A STORK Manufaktúra társasági formában működő családi vállalkozás. Zöldmezős beruházás keretében megépülő, uniós elvárásoknak is megfelelő korszerű élelmiszerüzemben gyártják termékeiket a fejér-megyei Szár településen. Dolgozóik helyi lakosok.
Üzemük vízellátását az alatta 200 méter mélyen meghúzódó karsztvíz, a kiváló „szári víz” biztosítja.
Termékcsaládjuk kialakításánál célul tűzték ki, hogy visszahozzák a gasztronómiába a ma már csak emlékeinkben élő hagyományőrző, minőségi, magyar lekvárokat.
Gyermekkori élményekre hagyatkozva termékeik külső megjelenésében is törekedtek a hagyomány tiszteletre. Üvegjeiket kezdetben zsákvászonnal kötötték le, mára a csomagolás teljesen megújult, felhasználóbarát lett.
Termékeiknél elengedhetetlen a természetes összetevők, a minőségi alapanyagok, a hagyományőrzés, az egyedülálló választék. Az alap a nagyszülőktől örökölt recept kissé finomítva, gondolunk itt a kíméletes eljárásra.
A Csattos Szatmári szilvalekvár az évszázados hagyományokra visszatekintő, cukor- és adalékanyag-mentes, különleges ízvilágú szilvalekvár, fogyasztását minden korosztálynak ajánljuk.