Összetevők
Extraszűz olívaolaj (100%). Hűvös, fénytől védett helyen tartandó.
A Royal fajtájú olívabogyóból nyert korai szüretelésű, extraszűz olívaolaj friss halványzöld, gyümölcsös, kóstoláskor kiegyensúlyozottan lágy fűszeresség és hasonlóan enyhe kesernyésség jellemzi. Illata friss fűre, mandulára, articsókára, almára emlékeztet, de kevés paradicsomot is felfedezhetünk benne. Sokféle ételhez kiválóan passzol, például salátákhoz, reggelikhez vagy könnyű desszertekhez.
Milyen ízre számíthatunk? (telefonon nézve vízszintesen tartva látszik a teljes tábla)
Fajta | Szín | Fűszeresség | Kesernyésség | Gyümölcsösség | Felhasználás |
Arbequina | Mélyzöld | Intenzív | Enyhe | Mandula, alma, kevés paradicsom, articsóka | Salátákhoz, könnyű ételekhez, házi majonézhez, halpácok és krémek készítéséhez, wok ételekhez, hideg levesekhez, süteményekhez. Kiemeli, de nem dominálja az ízeket. |
Picual |
Smaragdzöld | Közepes | Közepes | Olívalevél, friss fű, mandula, zöldalma, kevés paradicsom, articsóka | Salátákhoz, sajtokhoz, pirítósra, felvágottakhoz, de grill ételekhez is. Karaktert és mélységet ad a receptekhez. |
Picual bio | Mélyzöld | Közepes | Intenzív | Zöld olíva, friss fű, olívalevél, mandula, zöldalma, kevés articsóka és paradicsom | Salátákhoz, húsokhoz, halakhoz. Kiemeli a sonkák, sajtok és felvágottak ízét. Karaktert és mélységet ad a receptekhez. |
Royal | Friss halványzöld | Enyhe | Enyhe | Friss fű, mandula, articsóka, alma, kevés paradicsom | Salátákhoz, húsokhoz, halakhoz és süteményekhez. Kiemeli, de nem dominálja az ízeket. |
Miért válasszunk korai szüretelésű extraszűz olívaolajat?
Frissesség és intenzív íz | A korai szüret során az olívabogyók még zöldek, frissek és élettel telik, ami intenzív, élénk ízt és illatot kölcsönöz az olajnak. Ezáltal a korai szüretelésű olívaolaj sokkal gazdagabb ízű és aromásabb, mint később szüretelt társai. |
Magasabb antioxidáns tartalom | A zöld olívabogyókban magasabb a polifenol tartalom. Ezek az antioxidánsok segítenek megvédeni az olajat az oxidációtól és hozzájárulnak az egészségesebb táplálkozáshoz is. |
Alacsonyabb savtartalom | A korán szüretelt bogyókból készült olajok általában alacsonyabb savtartalommal rendelkeznek, ami javíthatja az olaj minőségét és tartósságát |
Egészségi előnyök | A magasabb antioxidáns tartalom és alacsonyabb savtartalom miatt a korai szüretelésű olívaolajok kedvező hatással lehetnek az egészségre, például csökkenthetik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. |
Miért drágább a korai szüretelésű olívaolaj?
A még zöld, friss olívabogyókban kevesebb olaj található, így azonos mennyiségű korai szüretelésű olaj előállításához több olívabogyóra van szüksége a termelőknek, mintha még fent hagynák a bogyókat az olajfákon, hogy tovább érjenek. A korai szüretelésű olajok előnyös tulajdonságaik miatt keresettek, azonban csak kevesebb készül, mert a szüret erre megfelelő időszaka nagyon rövid (a szüret első hetei, időjárástól függően szeptemberben vagy októberben), szemben a teljes szürettel, amely decemberig tart.
Jaén megye, ahonnan ez az olaj származik, Spanyolország legnevesebb olívatermelő vidéke. Ez az Andalúzia régióban található terület az országban a legnagyobb olívaültetvényekkel rendelkezik, és az itt termelt olívaolaj Spanyolország egyik legfontosabb exportterméke.
A dekoratív kivitelű, 100ml-es palackban kapható Royal olívaolaj takararékos kiöntőfejjel rendelkezik, kiválóan illik az otthoni asztalra, de jó választás ajándéknak is.
Átlagos tápérték / 100g
3700 kJ / 900 kcal, zsírok: 100g (ebből telített: 13g, egyszeresen telítetlen: 79g, többszörösen telítetlen: 8g), szénhidrátok: 0g (ebből cukrok: 0g), só: 0g.
Származási hely: Spanyolország (Andalúzia, Jaén megye)
ACEITES MORAL, S.L. – VERDE DIVINO MÁRKA
A Verde Divino olívaültetvény és sajtolóüzem családi vállalkozás, a jelenlegi tulajdonosok nagyapja, Juan Moral Alcántara alapította 1994-ben, megvásárolva egy régi olajsajtolót az andalúziai Torredelcampo faluban található Garcíezben.
Ezt követően a család folytatta a megkezdett utat, bővítették vállalkozásukat olívaültetvények és egy olajsajtoló üzem megvásárlásával, és azóta is saját olajat állítanak elő, ellenőrizve a szüretelési és termelési folyamatot, a legmagasabb minőségű extraszűz olívaolaj előállítása érdekében.
A család legifjabb tagjai és édesapjuk kezében, az Aceites Moral vállalatot a családi összetartozás jellemzi, és céljuk továbbvinni az alapító nagyapa vállalkozó szellemét és szenvedélyét.