Összetevők:
Cukor, glükózszirup, teljes tejpor (15%), vaj (4,5%) (tej), só. A termék földimogyorót, tojást, szóját tartalmazhat.
A lengyel tejkaramella, vagyis a "krówka", története a 20. század elejére nyúlik vissza. Az első tejkaramellát Feliks Pomorski, egy lengyel cukrászmester készítette. Pomorski 1921-ben kezdte el gyártani a "krówka" nevű tejkaramellát, amely gyorsan népszerűvé vált Lengyelországban. Az édesség alapja a tej, cukor és vaj, melyekből selymes, krémes állagú karamella készül. A szocialista korszakban a "krówka" egyike volt azoknak a finomságoknak, amelyek az emberek mindennapjait gazdagították. Azóta is töretlen népszerűségnek örvend, és generációk óta kedvelt csemege, amely a múlt ízeit idézi fel.
Átlagos tápérték / 100g:
Energia: 1667 kJ / 395 kcal, zsír: 7,4g (ebből telített zsírsavak: 4,6g), szénhidrát: 78g (ebből cukrok: 67g), fehérje: 4,2g, só: 0,15g.
Származási hely: Lengyelország
A termék márkája
WAWEL SA
A Wawel gyár története 1898-ban kezdődött, amikor Adam Piasecki megnyitotta első cukrászműhelyét Krakkóban. A Wawel a hagyományos édességek készítésére specializálódott, és az 1950-es években kezdte el a tejkaramella, azaz a "krówka" gyártását.
A gyár gyorsan növekedett és hamarosan híressé vált kiváló minőségű édességeiről.
Ma a Wawel gyár egy ultramodern létesítményben, Dobczycében működik, ahol évente közel 45,000 tonna édességet állítanak elő. A Wawel termékei kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, és világszerte 50 országban élvezhetik őket a fogyasztók