Összetevők
Áfonya 70%, cukor, gyümölcspektin. Tartósítószert nem tartalmaz! Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy héten belül fogyasztandó.
A kistermelői áfonyalekvár gondosan válogatott, érett áfonyából készül, amelyet kíméletesen főznek, hogy az áfonya természetes íze és színe megmaradjon. A hozzáadott cukor mennyisége korlátozott, így az eredmény egy kevésbé édes, de intenzív gyümölcsízű lekvár. Kiváló a reggeli vajas pirítósra, pászkára kenve, sütemények töltelékeként, vagy akár húsok, vadhúsok mellé is felhasználható.
Az áfonya nemcsak finom, hanem számos egészségügyi előnyt is kínál. Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítenek védelmet nyújtani a szervezetnek a szabad gyökök káros hatásaival szemben, és ezzel támogatják a sejtek egészségét. Az áfonya vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, különösen C- és K-vitaminban.
Átlagos tápérték / 100g
Nincs megadva (kistermelői forrásból)
Származási hely: Magyarország
Imre családi gazdaság
Imre Zsolt, alapító:
Kisgyerekkoromban szüleim szentendrei kertjében 1 kajszibarackfa állt. Volt olyan év, amikor csak néhány szem termett a fán, ami nem volt osztható a család létszámával, így az igazságos elosztás érdekében egyes szemek negyedelésére volt szükség. Talán innen eredeztethető a barack szeretete.
19 éves koromban átvettem szüleim által néhány évvel korábban telepített 140 barackfa művelését, majd ahogy rákaptam az “ízére” tovább bővült a terület. Mára 8 ha-on termesztek elsősorban barackot és más gyümölcsöket lakóhelyemen Pomázon, valamint Kosdon.
Nem csak a művelésem alatt álló terület gyarapodott azonban ilyen ütemben, feleségemmel, Nórával időközben 6 fiúgyermekünk született, akik közül a nagyobbak a nyári munkában már aktívan szerepet vállalnak.
5 évvel ezelőttig táj- és kertépítész végzettségemmel kertészeti műszaki ellenőrként dolgoztam, munkahelyem megszűnésével azonban a korábbi mellékes munkám vált főállássá. Bár lekvárkészítéssel már régóta foglalkozunk, eleinte elsősorban családunknak, barátainknak főztünk. Az igényeket látva 4 éve már kistermelői minőségben nagyobb tételben és választékban szolgáljuk ki nem csak barátainkat. Úgy látjuk, hogy az igény az egészséges élelmiszerre, így a tartósítószermentes vagy akár cukormentes lekvárokra egyre növekszik.