Bodzavirágos egreslekvár, Kaldeneker, 312ml

Raktárkészlet: 16 db
Bodzavirágos egreslekvár, Kaldeneker, 312ml
Bodzavirágos egreslekvár, Kaldeneker, 312ml
Bodzavirágos egreslekvár, Kaldeneker, 312ml
Bodzavirágos egreslekvár, Kaldeneker, 312ml

Érett, zamatos egresből, bodzavirággal készült prémium lekvár. Az illatos bodzát és a fanyarkás egrest házasítottuk össze ebben a lekvárban. Édes sütik, görög joghurtos desszertek mellé kiváló választás.

2 190 Ft
Egységár: 7 019 Ft/l
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Gyártó
Részletek

Összetevők

Egres (79,49 %), természetes bodzakivonat (glükózszirup, invert cukorszirup, bodzavirág kivonat 14 %, étkezési keményítő, etilalkohol, természetes aroma, aszkorbinsav), szárított bodzavirág, sűrített citromlé, pektin. Csökkentett cukortartalmú, különleges termék. Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó, felbontás után hűtőben tárolva 7 napig fogyasztható.

 

Az egreslekvár számos módon felhasználható a konyhában, hiszen különleges íze és savanykás-édes karaktere miatt sokféle ételhez illik. Kiválóan passzol reggelire pirítósra vagy palacsintára kenve, de sütemények, torták és piték töltelékeként is remek választás. Salátákhoz adva izgalmas ízt kölcsönöz, különösen, ha sajtokkal vagy diófélékkel kombináljuk. Szószként elkészítve húsételekhez is használható, például sertés- vagy kacsaételek mellé, mivel jól kiegészíti azok gazdag ízét. Emellett fagylaltokhoz és joghurtokhoz is keverhető, hogy egy frissítő, gyümölcsös csavart adjunk a desszerteknek.


Átlagos tápérték / 100g

480 kJ / 115 kcal, zsírok: 0,46g (ebből telített: 0,03g), szénhidrátok: 28,37g (ebből cukrok: 27,7g), fehérje: 0,7g, só: 0g.

Származási hely: Magyarország

Adatok
Gyártó
Kaldeneker Lekvárosház
Vonalkód
2000000000121
Raktárkészlet
16 db
Cikkszám
126
Vélemények
Gyártó

A KALDENEKER LEKVÁROSHÁZ TÖRTÉNETE

ahogy Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója meséli

 

Az egész lekváros sztori még kisgyermek koromban kezdődött. Nagyim pakolgatta a befőttesüvegekbe a kertben beérett épp felesleges gyümölcsöket, zöldségeket. Én segítettem neki, hogy az uborka, szilva szép sorjában kerüljön az üvegekbe. Kerestem a Mama spájzában olyan dunsztosüvegeket, amit ő nem használt, és eltérő formájuk volt a megszokottól. Olyan mai nyelven mondott antik darabokat. A kertből összeszedtem pár zöldséget, gyümölcsöt, és én is a saját eszem szerint szépen betuszkoltam az üvegekbe. Mami elkészítette rá a levet, majd a többi befőttel ment a dunsztba. Én bespájzoltam, eldugtam a vízpad alján lévő polcra, és eltakartam a stelázsipapírral. Aztán télen, amikor vasárnap ettük a rántott csirkét, előszedtem és a befőttemet tettem az asztalra. Anyukám öröme és boldogsága, ami akkor látszódott az arcán adta nekem a szerelmet a befőzéshez és lekvárkészítéshez. Ez a szerelem a mai napig nem halványult el.

 

 

Nagyon sok idő telt el, amíg gyermekkori álmom megvalósult és létrehoztuk a Kaldeneker® Lekvárosház® vállalkozást. Kis üzemben, kézműves technikával készülnek azok a termékek, amelyeket én álmodtam meg. Szakács múltamból jól bevált ízeket, íz kombinációkat, amiket elrejtettem, belecsempésztem a lekvárokba. A jól kitalált és merészen alkalmazott ízpárosítások a főzős pályafutásom során meghozták az elismerést, így bátorkodtam ezeket alkalmazni a lekvárok készítésénél is. A próbagyártáskor létrehozott zöldség- és gyümölcslekvárok fogadtatása a vártnál is jobban sikerült, elnyerte a kóstolók tetszését.

 

A termékek létrehozásánál nagyon fontos szempont a kézműves technológia megtartása. Minden egyes üveg lekvár elkészítését magam végzem, és a főzéskor én határozom meg azt az ízt amit előzetesen elképzeltem. Így őrzöm meg a „főztöm” egyediségét, és ez által garantálom a kiváló minőséget.

 

Célunk, hogy hazai (sőt, ha lehet, akkor helyi) termelők által megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket használjunk a feldolgozás során, így támogatva a helyi gazdaságot. Fontos szempont a környezetünk védelme, így a feldolgozáshoz újrafelhasznált üvegekből az élelmiszeripar céljára gyártott befőttesüvegeket vásárolunk. A gyártáskor keletkezett zöldség- és gyümölcshulladékot komposztáljuk, és az üzem telephelyének kertjében hasznosítjuk újra. Hasonlóan a papír és műanyag csomagoló anyagokat is szelektíven gyűjtjük, hogy újrafeldolgozásra kerülhessenek.

 

Bízom abban, hogy egyik-másik készítményemmel Önnek is kínálhatok egészséges finomságot. Számomra nagyon fontos, hogy örömet szerezzenek termékeink azoknak, akik kanalaznak belőlük.

 

Kaldeneker György

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.