Olívaolaj
Fedezze fel prémium minőségű olívaolaj kínálatunkat!
A Pászka Centrum webáruházban elérhető extraszűz olívaolajok a mediterrán hagyományokat és a legmagasabb minőségi követelményeket képviselik. Válogasson natúr és különleges, természetes fűszer-illóolajokkal dúsított változataink közül. A Krétáról és Andalúziából származó, hidegen sajtolt olajok frissessége, illata és telítetlen zsírsavtartalma kiemelkedő, tökéletes választás az ínyencek és az egészséges életmód követői számára is.
A görög Cretan Mill márka 1866 óta készít prémium olívaolajokat Kréta szigetén.
Termékeik között megtalálhatóak a spray-formátumú, natúr, valamint bazsalikommal, chilivel, citrommal, fokhagymával és szarvasgombával ízesített változatok. Ezek praktikus kiszerelésüknek köszönhetően ideálisak a mindennapi használatra, de elegáns ajándéknak is tökéletesek.
A spanyol Verde Divino márka korai szüretelésű, prémium extraszűz olajairól ismert, amelyeket az andalúziai Arbequina, Picual és Royal olajbogyó fajtákból készítenek.
Az Arbequina fajta kisebb méretű bogyókat terem, amelyek fűszeres, gyümölcsös ízű olajat adnak.
A Picual olajbogyó a legelterjedtebb fajta Andalúziában, és erőteljesebb, kissé kesernyés, borsos ízzel rendelkezik. A bio Picual fajta többszörös díjnyertes, ultraprémium kategóriába tartozik.
A ritkább Royal fajta bogyói lágyabb textúrával bírnak, és finom, enyhén édeskés, mégis komplex ízvilágot nyújtanak. Ez a különleges fajta jellemzően kisebb mennyiségben érhető el, és egyedisége miatt gyakran használják kézműves olajok alapanyagaként.
A korai szüretelés során kevesebb olajat nyernek, de annak minősége kiemelkedő. Az olajfa termését még zöld állapotában gyűjtik be, ami magasabb antioxidáns- és polifenoltartalmat eredményez, és intenzívebb, frissebb ízt, valamint a friss fűre emlékeztető, rendkívül kellemes, növényi illatot biztosít. A Verde Divino olajok kitűnő választások salátákhoz, főételekhez, vagy akár önállóan történő kóstolásra is. Tekintse meg a Verde Divino válogatását, amely ajándéknak is kiváló!
Ezek a hidegen préselt olajok főként egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek közül a legjelentősebb az oleinsav (omega-9).
Ez a zsírsav hozzájárul a szív egészségéhez azáltal, hogy csökkenti a „rossz” LDL-koleszterin szintjét, miközben növeli a „jó” HDL-koleszterint. Ezáltal elősegíti a koleszterinszint egészséges egyensúlyának fenntartását, ami fontos a keringési rendszer működéséhez.
Az olajokban kisebb mértékben megtalálhatók többszörösen telítetlen zsírsavak is, például az alfa-linolénsav (omega-3) és a linolsav (omega-6). Az omega-3 zsírsavak segítenek a gyulladások csökkentésében és a sejtek regenerálódásában, míg az omega-6 zsírsavak szerepet játszanak a sejtfalak felépítésében és az immunrendszer megfelelő működésében. Ezek a zsírsavak létfontosságúak a szervezet számára, mivel önállóan nem tudja előállítani őket, így táplálék útján szükséges a bevitelük.