Összetevők
67% gyümölcs (60% pirosribizli, 20% szeder, 10% feketeribizli, 10% málna), cukor, gyümölcspektin. Tartósítószert nem tartalmaz! Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy héten belül fogyasztandó.
A kistermelői erdeigyümölcs-lekvár a legfinomabb erdei bogyós gyümölcsök válogatott kombinációjából készül. Ebben a különleges keverékben a pirosribizli dominál 60%-os arányban, melynek frissítő, enyhén savanykás ízvilága adja a lekvár alapját. A 20%-os szeder hozzáadása mélységet és bársonyosságot kölcsönöz, míg a 10-10% feketeribizli és málna egyedi és finom aromákat hoz, emelve az összhatást. Az erdeigyümölcs-lekvár így harmonikus, ugyanakkor karakteres ízvilágú csemege lesz, ahol minden egyes gyümölcs hozzájárul az egészhez, de egyik sem nyomja el a többit. Tökéletes pirítósra, pászkára, joghurtba, palacsintába vagy akár sütikbe és tortákba is.
Az erdei gyümölcsök, mint a pirosribizli, szeder, feketeribizli és málna, igazi tápanyagbombák. A pirosribizli kiváló antioxidáns forrás, melynek magas C-vitamin tartalma segít az immunrendszer erősítésében és jó vasforrás is egyben. A szeder nem csak finom, hanem rostokban gazdag, ami elősegíti az emésztést, ezen kívül A-, C- és K-vitaminokkal, valamint káliummal, magnéziummal és kalciummal is ellátja szervezetünket. A feketeribizli kiemelkedően magas C-vitamin tartalmáról és antocianinokban gazdagságáról ismert, melyek jótékonyan hatnak a szív- és érrendszerre. Végül a málna, amely nem csak ízletes, hanem magas rost-, vitamin- és antioxidáns tartalmával segíti az egészséges táplálkozást és az immunrendszer támogatását. Ezen gyümölcsök kombinációja nem csak ízében különleges, hanem tápanyagtartalmában is.
Átlagos tápérték / 100g
Nincs megadva (kistermelői forrásból)
Származási hely: Magyarország
Imre családi gazdaság
Imre Zsolt, alapító:
Kisgyerekkoromban szüleim szentendrei kertjében 1 kajszibarackfa állt. Volt olyan év, amikor csak néhány szem termett a fán, ami nem volt osztható a család létszámával, így az igazságos elosztás érdekében egyes szemek negyedelésére volt szükség. Talán innen eredeztethető a barack szeretete.
19 éves koromban átvettem szüleim által néhány évvel korábban telepített 140 barackfa művelését, majd ahogy rákaptam az “ízére” tovább bővült a terület. Mára 8 ha-on termesztek elsősorban barackot és más gyümölcsöket lakóhelyemen Pomázon, valamint Kosdon.
Nem csak a művelésem alatt álló terület gyarapodott azonban ilyen ütemben, feleségemmel, Nórával időközben 6 fiúgyermekünk született, akik közül a nagyobbak a nyári munkában már aktívan szerepet vállalnak.
5 évvel ezelőttig táj- és kertépítész végzettségemmel kertészeti műszaki ellenőrként dolgoztam, munkahelyem megszűnésével azonban a korábbi mellékes munkám vált főállássá. Bár lekvárkészítéssel már régóta foglalkozunk, eleinte elsősorban családunknak, barátainknak főztünk. Az igényeket látva 4 éve már kistermelői minőségben nagyobb tételben és választékban szolgáljuk ki nem csak barátainkat. Úgy látjuk, hogy az igény az egészséges élelmiszerre, így a tartósítószermentes vagy akár cukormentes lekvárokra egyre növekszik.