Összetevők
Tápiókakeményítő, víz, burgonyakeményítő, burgonyapehely, pálmaolaj, méz, tojássárgája, természetes ecet, só. Dió- és mogyorómentes üzemben készült. Az üzem szezámmagot is felhasznál. Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Kóser
A Petah Tiqva-i Főrabbinátus által minősített kóser termék. Egész évben, és Pészah alatt is fogyasztható, de a széder maceszt nem helyettesíti.
A Yehuda izraeli macesz a hagyományos ízeket és minőségi alapanyagokat ötvözi, hogy kiváló minőségű termék kerülhessen az ünnepi asztalra. A Yehuda hagyományosan a minőség és a hitelesség szinonimája, több, mint 90 éve készíti a legjobb minőségű maceszt.
Különlegessége, hogy nagyon könnyű, a gluténmentes verzió lágyan sült, nagyon ropogós, önmagában, de sokféle más ételhez fogyasztva is minden falatja élvezetes.
Átlagos tápérték / 100g
1950 kJ / 466 kcal, zsírok: 13,3g (ebből telített: 5,0g), szénhidrátok: 80g (ebből cukrok 3,3g), rostok: 1,7g, fehérje: <3,33g, só: 0,43g.
Származási hely: Izrael.
YEHUDA MATZOS
A Yehuda Matzos gyár a Ludmir család tulajdonában áll, akik Zefatból származnak és immár hetedik generáció óta gyártanak maceszt Izraelben. Az 1921-ben alapított gyár 1949-ben költözött Jeruzsálembe, a szent városba.
A Yehuda Matzos vezető macesz és maceszliszt gyártó, amely szigorú kóser és minőségi követelményeknek megfelelő termékeket állít elő. Az ISO 9001 és HACCP minősítéssel rendelkező cég termékeit Izraelben és világszerte is forgalmazzák, magánszemélyeknek, intézményeknek, zsidó közösségeknek, valamint különböző üzletláncoknak és boltoknak.
A Yehuda Matzos Pészahra is kóser (Kosher for Passover) minősítésű márkáit erre a célra külön minősített gyártósoron készíti a Jeruzsálemi Főrabbinátus és az ortodox zsidő közösség Beth Din Zedek (Badatz) felügyelete alatt.
A gyár egész évben süt maceszt, maceszlisztet, kekszeket és bevonatolt kekszeket (hámec), amelyek hasonló szigorú követelményeknek felelnek meg.