Összetevők
Málna 70%, cukor, gyümölcspektin. Tartósítószert nem tartalmaz! Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Felbontás után hűtőben tárolva egy héten belül fogyasztandó.
A kistermelői málnalekvár igazi ínyencség, amelynek finom, gyümölcsös ízét sokan kedvelik. A mag nélküli változata különösen népszerű azok körében, akik nem szeretik a gyümölcs magjainak érzetét a lekvárban. A készítés során a friss, érett málnákat alaposan megmossák, majd egy fazékba teszik, ahol lassú tűzön kezdenek el főzni. A gyümölcs természetes levével és egy kevés hozzáadott cukorral főzik, amíg a málna teljesen szétesik. Ezután a másszát átpasszírozzák egy finom szitán keresztül, hogy eltávolítsák a magokat. A mag nélküli málnapép visszakerül a tűzhelyre, és tovább főzik, amíg eléri a kívánt sűrűséget. Az így elkészült málnalekvár intenzív, mély piros színű, az íze pedig gazdag és aromás. Tökéletes kiegészítője a reggeliknek, de süteményekhez, fagylalthoz vagy akár húsokhoz is remekül passzol. A málna magas C-vitamin és antioxidáns tartalmával hozzájárul az egészség megőrzéséhez.
Átlagos tápérték / 100g
Nincs megadva (kistermelői forrásból)
Származási hely: Magyarország
Imre családi gazdaság
Imre Zsolt, alapító:
Kisgyerekkoromban szüleim szentendrei kertjében 1 kajszibarackfa állt. Volt olyan év, amikor csak néhány szem termett a fán, ami nem volt osztható a család létszámával, így az igazságos elosztás érdekében egyes szemek negyedelésére volt szükség. Talán innen eredeztethető a barack szeretete.
19 éves koromban átvettem szüleim által néhány évvel korábban telepített 140 barackfa művelését, majd ahogy rákaptam az “ízére” tovább bővült a terület. Mára 8 ha-on termesztek elsősorban barackot és más gyümölcsöket lakóhelyemen Pomázon, valamint Kosdon.
Nem csak a művelésem alatt álló terület gyarapodott azonban ilyen ütemben, feleségemmel, Nórával időközben 6 fiúgyermekünk született, akik közül a nagyobbak a nyári munkában már aktívan szerepet vállalnak.
5 évvel ezelőttig táj- és kertépítész végzettségemmel kertészeti műszaki ellenőrként dolgoztam, munkahelyem megszűnésével azonban a korábbi mellékes munkám vált főállássá. Bár lekvárkészítéssel már régóta foglalkozunk, eleinte elsősorban családunknak, barátainknak főztünk. Az igényeket látva 4 éve már kistermelői minőségben nagyobb tételben és választékban szolgáljuk ki nem csak barátainkat. Úgy látjuk, hogy az igény az egészséges élelmiszerre, így a tartósítószermentes vagy akár cukormentes lekvárokra egyre növekszik.