Korai szüretelésű extraszűz olívaolaj, bio Picual fajta, Verde Divino, 100ml

Raktárkészlet: 36 db
Korai szüretelésű extraszűz olívaolaj, bio Picual fajta, Verde Divino, 100ml

Ez a csúcsminőségű, többszörös aranyérmes olívaolaj Spanyolország legnevesebb olívatermelő vidékéről, az andalúziai Jaén megyéből származik. Korán, a szüret legelején szedik, így különlegesen friss illatú és ízű, rendkívül egészséges. A bio Picual olívaolaj gyümölcsös, fűszeres és kesernyés, ami egyedi és kellemes ízvilágot kölcsönöz neki. Sokféle ételhez kiválóan passzol, például salátákhoz, húsokhoz, halakhoz, sonkákhoz és sajtokhoz.

2 590 Ft
Egységár: 25 900 Ft/l
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Gyártó
Részletek

Összetevők

Extraszűz olívaolaj (100%). Hűvös, fénytől védett helyen tartandó. 

 

A bio Picual fajtájú olívabogyóból nyert korai szüretelésű, extraszűz olívaolaj intenzív zöld, gyümölcsös, közepesen fűszeres és kesernyés. Illatában a zöld olíva, az olívalevél, friss fű, mandula és zöldalma dominál, de felfedezhetjük benne a paradicsomot és az articsókát is. Sokféle ételhez kiválóan passzol, például salátákhoz, húsokhoz, és halakhoz is.

A Verde Divino bio Picual olaj számos aranyérmet nyert 2023-ban:

– NYIOOC (New York-i olívaolaj világverseny, a világ legnagyobb és legtekintélyesebb olívaolaj-minőségi versenye);

– GOOA Berlin (Berlin Global Olive Oil Awards);

– Londoni Nemzetközi Olívaolaj Verseny. 

Milyen ízre számíthatunk? (telefonon nézve vízszintesen tartva látszik a teljes tábla)

Fajta Szín Fűszeresség Kesernyésség Gyümölcsösség Felhasználás
Arbequina Mélyzöld Intenzív Enyhe Mandula, alma, kevés paradicsom, articsóka Salátákhoz, könnyű ételekhez, házi majonézhez, halpácok és krémek készítéséhez, wok ételekhez, hideg levesekhez, süteményekhez. Kiemeli, de nem dominálja az ízeket.

Picual

Smaragdzöld Közepes Közepes Olívalevél, friss fű, mandula, zöldalma, kevés paradicsom, articsóka Salátákhoz, sajtokhoz, pirítósra, felvágottakhoz, de grill ételekhez is. Karaktert és mélységet ad a receptekhez.
Picual bio Mélyzöld Közepes Intenzív Zöld olíva, friss fű, olívalevél, mandula, zöldalma, kevés articsóka és paradicsom Salátákhoz, húsokhoz, halakhoz. Kiemeli a sonkák, sajtok és felvágottak ízét. Karaktert és mélységet ad a receptekhez.
Royal Friss halványzöld Enyhe Enyhe Friss fű, mandula, articsóka, alma, kevés paradicsom Salátákhoz, húsokhoz, halakhoz és süteményekhez. Kiemeli, de nem dominálja az ízeket.

Miért válasszunk korai szüretelésű extraszűz olívaolajat?

Frissesség és intenzív íz A korai szüret során az olívabogyók még zöldek, frissek és élettel telik, ami intenzív, élénk ízt és illatot kölcsönöz az olajnak. Ezáltal a korai szüretelésű olívaolaj sokkal gazdagabb ízű és aromásabb, mint később szüretelt társai.
Magasabb antioxidáns tartalom A zöld olívabogyókban magasabb a polifenol tartalom. Ezek az antioxidánsok segítenek megvédeni az olajat az oxidációtól és hozzájárulnak az egészségesebb táplálkozáshoz is.
Alacsonyabb savtartalom A korán szüretelt bogyókból készült olajok általában alacsonyabb savtartalommal rendelkeznek, ami javíthatja az olaj minőségét és tartósságát
Egészségi előnyök A magasabb antioxidáns tartalom és alacsonyabb savtartalom miatt a korai szüretelésű olívaolajok kedvező hatással lehetnek az egészségre, például csökkenthetik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát.

 

Miért drágább a korai szüretelésű olívaolaj?

A még zöld, friss olívabogyókban kevesebb olaj található, így azonos mennyiségű korai szüretelésű olaj előállításához több olívabogyóra van szüksége a termelőknek, mintha még fent hagynák a bogyókat az olajfákon, hogy tovább érjenek. A korai szüretelésű olajok előnyös tulajdonságaik miatt keresettek, azonban csak kevesebb készül, mert a szüret erre megfelelő időszaka nagyon rövid (a szüret első hetei, időjárástól függően szeptemberben vagy októberben), szemben a teljes szürettel, amely decemberig tart.

Jaén megye, ahonnan ez az olaj származik, Spanyolország legnevesebb olívatermelő vidéke. Ez az Andalúzia régióban található terület az országban a legnagyobb olívaültetvényekkel rendelkezik, és az itt termelt olívaolaj Spanyolország egyik legfontosabb exportterméke.

A dekoratív kivitelű, 100ml-es palackban kapható bio Picual olívaolaj takararékos kiöntőfejjel rendelkezik, kiválóan illik az otthoni asztalra, de jó választás ajándéknak is.

 

Átlagos tápérték / 100g

3700 kJ / 900 kcal, zsírok: 100g (ebből telített: 13g, egyszeresen telítetlen: 79g, többszörösen telítetlen: 8g), szénhidrátok: 0g (ebből cukrok: 0g), só: 0g.

 

Származási hely: Spanyolország (Andalúzia, Jaén megye)

Adatok
Gyártó
Aceites Moral
GTIN
8414606357604
Termék per karton (db, viszonteladóknak)
48
Raktárkészlet
36 db
Cikkszám
284
Vélemények
Gyártó

ACEITES MORAL, S.L. – VERDE DIVINO MÁRKA

Verde Divino logó

A Verde Divino olívaültetvény és sajtolóüzem családi vállalkozás, a jelenlegi tulajdonosok nagyapja, Juan Moral Alcántara alapította 1994-ben, megvásárolva egy régi olajsajtolót az andalúziai Torredelcampo faluban található Garcíezben. 

Ezt követően a család folytatta a megkezdett utat, bővítették vállalkozásukat olívaültetvények és egy olajsajtoló üzem megvásárlásával, és azóta is saját olajat állítanak elő, ellenőrizve a szüretelési és termelési folyamatot, a legmagasabb minőségű extraszűz olívaolaj előállítása érdekében.

 

A család legifjabb tagjai és édesapjuk kezében, az Aceites Moral vállalatot a családi összetartozás jellemzi, és céljuk továbbvinni az alapító nagyapa vállalkozó szellemét és szenvedélyét.

 

Verde Divino ültetvény

 

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.