Összetevők
Extraszűz olívaolaj (100%). Hűvös, fénytől védett helyen tartandó.
A bio Picual fajtájú olívabogyóból nyert korai szüretelésű, extraszűz olívaolaj intenzív zöld, gyümölcsös, közepesen fűszeres és kesernyés. Illatában a zöld olíva, az olívalevél, friss fű, mandula és zöldalma dominál, de felfedezhetjük benne a paradicsomot és az articsókát is. Sokféle ételhez kiválóan passzol, például salátákhoz, húsokhoz, és halakhoz is.
A Verde Divino bio Picual olaj számos aranyérmet nyert 2023-ban:
– NYIOOC (New York-i olívaolaj világverseny, a világ legnagyobb és legtekintélyesebb olívaolaj-minőségi versenye);
– GOOA Berlin (Berlin Global Olive Oil Awards);
– Londoni Nemzetközi Olívaolaj Verseny.
Milyen ízre számíthatunk? (telefonon nézve vízszintesen tartva látszik a teljes tábla)
Fajta | Szín | Fűszeresség | Kesernyésség | Gyümölcsösség | Felhasználás |
Arbequina | Mélyzöld | Intenzív | Enyhe | Mandula, alma, kevés paradicsom, articsóka | Salátákhoz, könnyű ételekhez, házi majonézhez, halpácok és krémek készítéséhez, wok ételekhez, hideg levesekhez, süteményekhez. Kiemeli, de nem dominálja az ízeket. |
Picual |
Smaragdzöld | Közepes | Közepes | Olívalevél, friss fű, mandula, zöldalma, kevés paradicsom, articsóka | Salátákhoz, sajtokhoz, pirítósra, felvágottakhoz, de grill ételekhez is. Karaktert és mélységet ad a receptekhez. |
Picual bio | Mélyzöld | Közepes | Intenzív | Zöld olíva, friss fű, olívalevél, mandula, zöldalma, kevés articsóka és paradicsom | Salátákhoz, húsokhoz, halakhoz. Kiemeli a sonkák, sajtok és felvágottak ízét. Karaktert és mélységet ad a receptekhez. |
Royal | Friss halványzöld | Enyhe | Enyhe | Friss fű, mandula, articsóka, alma, kevés paradicsom | Salátákhoz, húsokhoz, halakhoz és süteményekhez. Kiemeli, de nem dominálja az ízeket. |
Miért válasszunk korai szüretelésű extraszűz olívaolajat?
Frissesség és intenzív íz | A korai szüret során az olívabogyók még zöldek, frissek és élettel telik, ami intenzív, élénk ízt és illatot kölcsönöz az olajnak. Ezáltal a korai szüretelésű olívaolaj sokkal gazdagabb ízű és aromásabb, mint később szüretelt társai. |
Magasabb antioxidáns tartalom | A zöld olívabogyókban magasabb a polifenol tartalom. Ezek az antioxidánsok segítenek megvédeni az olajat az oxidációtól és hozzájárulnak az egészségesebb táplálkozáshoz is. |
Alacsonyabb savtartalom | A korán szüretelt bogyókból készült olajok általában alacsonyabb savtartalommal rendelkeznek, ami javíthatja az olaj minőségét és tartósságát |
Egészségi előnyök | A magasabb antioxidáns tartalom és alacsonyabb savtartalom miatt a korai szüretelésű olívaolajok kedvező hatással lehetnek az egészségre, például csökkenthetik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. |
Miért drágább a korai szüretelésű olívaolaj?
A még zöld, friss olívabogyókban kevesebb olaj található, így azonos mennyiségű korai szüretelésű olaj előállításához több olívabogyóra van szüksége a termelőknek, mintha még fent hagynák a bogyókat az olajfákon, hogy tovább érjenek. A korai szüretelésű olajok előnyös tulajdonságaik miatt keresettek, azonban csak kevesebb készül, mert a szüret erre megfelelő időszaka nagyon rövid (a szüret első hetei, időjárástól függően szeptemberben vagy októberben), szemben a teljes szürettel, amely decemberig tart.
Jaén megye, ahonnan ez az olaj származik, Spanyolország legnevesebb olívatermelő vidéke. Ez az Andalúzia régióban található terület az országban a legnagyobb olívaültetvényekkel rendelkezik, és az itt termelt olívaolaj Spanyolország egyik legfontosabb exportterméke.
A dekoratív kivitelű, 100ml-es palackban kapható bio Picual olívaolaj takararékos kiöntőfejjel rendelkezik, kiválóan illik az otthoni asztalra, de jó választás ajándéknak is.
Átlagos tápérték / 100g
3700 kJ / 900 kcal, zsírok: 100g (ebből telített: 13g, egyszeresen telítetlen: 79g, többszörösen telítetlen: 8g), szénhidrátok: 0g (ebből cukrok: 0g), só: 0g.
Származási hely: Spanyolország (Andalúzia, Jaén megye)
ACEITES MORAL, S.L. – VERDE DIVINO MÁRKA
A Verde Divino olívaültetvény és sajtolóüzem családi vállalkozás, a jelenlegi tulajdonosok nagyapja, Juan Moral Alcántara alapította 1994-ben, megvásárolva egy régi olajsajtolót az andalúziai Torredelcampo faluban található Garcíezben.
Ezt követően a család folytatta a megkezdett utat, bővítették vállalkozásukat olívaültetvények és egy olajsajtoló üzem megvásárlásával, és azóta is saját olajat állítanak elő, ellenőrizve a szüretelési és termelési folyamatot, a legmagasabb minőségű extraszűz olívaolaj előállítása érdekében.
A család legifjabb tagjai és édesapjuk kezében, az Aceites Moral vállalatot a családi összetartozás jellemzi, és céljuk továbbvinni az alapító nagyapa vállalkozó szellemét és szenvedélyét.