Nyáridéző válogatás (sült cékla, padlizsánkrém, lilahagymalekvár), Kanálka, 3x195g
Összetevők
Cékla (66%), olívaolaj (24%), méz (8%), só, bors, balzsamecet, chili paprika. Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó, felbontás után hűtőben tárolva 5 napig fogyasztható.
A roppanos bébicékla darabok új színeket hoznak a téli ételekhez is. Olívaolajban készült sült cékla, chilivel, mézzel és balzsamecettel fűszerezve... igazi ínyencség! Éppúgy tökéletesen passzol szárnyas húsok mellé, mint egy sajtsalátába! A csongrádi chili paprikával pedig óvatosan bántunk, de így is fantasztikusan kiemeli az ízeket.
Átlagos tápérték / 100g
766 kJ / 185 kcal, zsírok: 15g (ebből telített: 2,3g), szénhidrátok: 11g (ebből cukrok: 11g), rostok: 0g, fehérje: 1,5g, só: 0,45g.
Származási hely: Magyarország
Összetevők
Padlizsánpüré (73%), vöröshagyma (11%), olívaolaj (12%), fokhagyma, méz, balzsamecet, füstölt só, mustármag, bazsalikom, fekete bors, fehér bors. Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó, felbontás után hűtőben tárolva 5 napig fogyasztható.
A padlizsánkrém mindannyiunk nagy kedvence, legyen szó péntek esti fröccsözésről, hétköznapi vacsoráról, vasárnapi nagy ebédről - hogy a reggelit és a nassolást ne is említsük :) A többi Kanálka mártogatóssal összehasonlítva ez a zöldségkrém képviseli a legnatúrabb ízvilágot. A padlizsánkrémbe csak a legszükségesebbek, rengeteg sült padlizsán, fokhagyma, vöröshagyma és olívaolaj került. Ízét balzsamecet, fehérbors, bazsalikom és méz tette különlegessé.
Felhasználási ötletek
- Zöldfűszeres grillezett halloumi sajttal
- Friss nyári salátával - olívás ropogós pirítóson
- Rozmaringos sült csirkével
Átlagos tápérték / 100g
516 kJ / 125 kcal, zsírok: 12g (ebből telített: 2g), szénhidrátok: 4g (ebből cukrok: 3g), rostok: 0g, fehérje: 2g, só: 1g.
Származási hely: Magyarország
Harmadik üveg: lilahagymalekvár
Összetevők
Lilahagyma (85%), méz (5%), cukor (5%), balzsamecet, vörösbor, kakukkfű, só, bors. Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó, felbontás után hűtőben tárolva 5 napig fogyasztható.
Házias ízekre számítsunk az édesbe hajló Kanálka lilahagymalekvártól. A népszerű chutney nem véletlenül klasszikus, hiszen fantasztikus ízeket hoz ki kísérőjéből, legyen az köret, sajt vagy finom hús. A zsenge makói lilahagymát a méz és a kakukkfű szelídítette meg, így egy kellemes, selymes ízvilágot kapunk.
Átlagos tápérték / 100g
304 kJ / 83 kcal, zsírok: 0,1g (ebből telített: 0g), szénhidrátok: 19g (ebből cukrok: 9,5g), rostok: 0g, fehérje: 1g, só: 0,4g.
Származási hely: Magyarország
A termék márkája
Kanálka Manufaktúra (Vidékért Szociális Szövetkezet)
Ági és Judit, városi lányok vagyunk, a földműveléshez sajnos nem értünk... Konyhatündérek? Főzni szeretünk, a tündérségtől azért messze állunk. Akkor mégis mi vitt minket arra a hivatásra, hogy kis manufaktúránkban a hazai ízek legjavát készítsük az Önök számára? A tudatosság, biztonság keresése és a kis közösség értékteremtő ereje!
A biztonságot azért tartjuk fontosnak kiemelni, mert lelkiismeretünk magas lécet állít a chutney-k és zöldségkrémek minőségének és az előírt szabványokat is prioritásként kezeljük.
Kis közösség... ha már ketten vagyunk, akkor minden könnyebb! Testvérként nagyon közel állunk egymás szívéhez, és a Kanálka felvirágoztatása ennek egy újabb motorja. Bár személyiségünk különbözik, úgy látjuk, hogy az üzleti életben ez a javunkra válik, hiszen kiegészítjük egymás gondolatait, ösztönözzük a másikat saját erősségeinek kiteljesedésében!
